Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Βρετανία: Δύο αδέλφια διεκδικούν την προεδρία των Εργατικών

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, ο οποίος θεωρείτο φαβορί για τη θέση του επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας, εμφανίζεται να είναι λιγότερο δημοφιλής από τον επίσης υποψήφιο αδελφό του, Εντ.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη σε δείγμα 1.700 μελών του κόμματος για λογαριασμό των Sunday Times, εμφανίζει τους δύο αδελφούς να προηγούνται σαφώς των τριών άλλων υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος, μετά την ήττα του στις εκλογές του περασμένου Μαϊου, έπειτα από 13 χρόνια στην εξουσία.

Ο Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, τον οποίο προτιμούσε για διάδοχο ο πρώην πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, εξασφάλισε τις περισσότερες ψήφους ως πρώτη επιλογή, με 36%, τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες περισσότερες από τον αδελφό του που εξασφαλίζει το 32%. Ωστόσο, σύμφωνα με τους κανόνες του κόμματος για την εκλογή υποψηφίου, θα πρέπει να συγκεντρώνει τουλάχιστον το 50% της ψήφου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρίας δημοσκοπήσεων, ο πρώην υπουργός Ενέργειας μπορεί να λάβει το 51% της ψήφου με τον Ντέιβιντ Μίλιμπαντ να λαμβάνει το 49%.

Η τελευταία δημοσκόπηση που διεξήχθη στο διάστημα 27 με 29 Ιουλίου δίνει στον Ντέιβιντ Μίλιμπαντ το 37% των ψήφων πρώτης επιλογής, δηλαδή οκτώ ποσοτιαίες μονάδες μπροστά από τον αδελφό του, που παίρνει το 29%.

Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 16 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 22 Σεπτεμβρίου, ενώ ο νικητής θα ανακοινωθεί κατά το ετήσιο συνέδριο του κόμματος στις 25 Σεπτεμβρίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε