Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Πέθανε ο Μίνως Κυριακού – Πένθος στον ΑΝΤ1

Πέθανε ο Μίνως Κυριακού – Πένθος στον ΑΝΤ1

– Έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής του ΑΝΤ1 – Ανακοπή καρδιάς η αιτία του θανάτου του
– Ήταν 75 ετών – Ήταν στο εξοχικό του στον Άγιο Αιμιλιανό και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην Αθήνα
– Τα τελευταία χρόνια είχε πρόβληματα υγείας
– Διαβάστε την ανακοίνωση του ΑΝΤ1 για το θάνατό του

Ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους της ιδιωτικής τηλεόρασης, ο ιδρυτής του ομίλου ΑΝΤ1 Μίνως Κυριακού έφυγε από τη ζωή στα 75 του χρόνια. Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή το απόγευμα της Κυριακής (02.07.2017), βυθίζοντας πένθος όχι μόνο τον όμιλο αλλά και όσους τον γνώριζαν.

Ο Μίνως Κυριακού ήταν από τα ισχυρά πρόσωπα της εγχώριας τηλεοπτικής βιομηχανίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδρυτής του ΑΝΤ1 ήταν στο εξοχικό του στον Άγιο Αιμιλιανό όταν αντιμετώπισε πρόβλημα με την υγεία του. Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην Αθήνα, σε ιδιωτικό νοσοκομείο, αλλά έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Ο “πατριάρχης” του ΑΝΤ1 έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Κυριακής από ανακοπή καρδιάς. Αυτό αναφέρει η λιτή ανακοίνωση του ΑΝΤ1, μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό του. “Με βαθιά συγκίνηση και θλίψη, σύσσωμη η οικογένεια Κυριακού αποχαιρετά τον πολυαγαπημένο μας Μίνω, που έφυγε από τη ζωή ξαφνικά, από ανακοπή καρδιάς αργά το απόγευμα.

Ο σεβασμός και η βαθιά οδύνη διακατέχουν το σύνολο των ανθρώπων που εργάζονται σε όλες τις επιχειρήσεις του Ομίλου Μίνου Κυριακού.

Ο Μίνως Κυριακού γεννήθηκε το 1942 και δραστηριοποιήθηκε με τη Ναυτιλία και τα Μέσα Ενημέρωσης.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 ίδρυσε το ραδιοφωνικό σταθμό ΑΝΤ1 FM 97.2.

Το 1989 εγκαινίασε τη λειτουργία της και η τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Περισσότερες πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του Μίνου Κυριακού θα λάβετε με νεότερη ανακοίνωση“.

Ποιος ήταν ο Μίνως Κυριακού

Το όνομά του ήταν Μηνάς αλλά όλοι τον γνώριζαν ως Μίνωα. Γεννήθηκε στις 31 Μαΐου του 1942 στον Πόρο. Ασχολήθηκε με τη ναυτιλία και έγινε ένας από τους πιο γνωστούς και επιτυχημένους εφοπλιστές της χώρας.

Ήταν γόνος οικογένειας εφοπλιστών, της οποίας η οικογενειακή ναυτιλιακή επιχείρηση ιδρύθηκε το 1852. Ο Μίνωας Κυριακού δραστηριοποιήθηκε στον τομέα της ναυτιλίας από ηλικία μόλις 17 ετών. Σε ηλικία 23 ετών, το 1965, ίδρυσε την Athenian Tankers και το 1976 ίδρυσε δύο μεγάλες εταιρείες εμπορίου πετρελαιοειδών.

Σπούδασε στη Γαλλία και την Ελβετία. Ένας από τους προπάππους του ήταν ο Υδραίος αγωνιστής του ’21 και πολιτικός Δημήτριος Βούλγαρης, που είχε διατελέσει 8 φορές πρωθυπουργός της χώρας. Πρόγονος του ήταν και ο Αλέξανδρος Κορυζής, ο πρωθυπουργός του δεύτερου “Όχι” κατά την περίοδο 1940-1941, ο οποίος αυτοκτόνησε λίγες ημέρες πριν από την είσοδο των Γερμανών στην Αθήνα.

Η δραστηριότητά του στο ναυτιλιακό κλάδο αναπτύχθηκε σημαντικά, ενώ στα τέλη της δεκαετίας του ’80 έκανε το βήμα στο χώρο των μέσων ενημέρωσης. Πρώτα ίδρυσε τον ραδιοφωνικό σταθμό ANT1 FM 97.2 και ένα χρόνο αργότερα βγήκε στον αέρα ο τηλεοπτικός ΑΝΤ1.

Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, ο οποίος ιδρύθηκε το 1999, άπλωσε τις δραστηριότητές του πολύ πέρα από την Ελλάδα με τηλεοπτικά κανάλια, ραδιοφωνικούς σταθμούς, εταιρείες, επενδύσεις και συνεργασίες σε όλο τον κόσμο. Σήμερα δραστηριοποιείται συνολικά σε 12 κλάδους και σε 20 χώρες σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Βόρεια Αμερική, Αυστραλία και Ασία.

Το 1997 ο Μίνωας Κυριακού ανέλαβε την Διοίκηση του Πανελληνίου Γ.Σ. και συνέβαλε αποφασιστικά στην αναβίωση του διεθνούς αθλητικού μίτινγκ «Τσικλητήρια», το οποίο το 2002 εντάχθηκε στην κατηγορία Super Grand Prix της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού. Παλιός αθλητής του Πανελληνίου ο ίδιος, υπήρξε εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (IAAF).

Παράλληλα, ασχολήθηκε με τον πολιτισμό και η καθοριστική του πρωτοβουλία για την έλευση στην Ελλάδα της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, θεωρήθηκε τομή για τα ελληνικά πολιτιστικά δρώμενα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΕΛΑΣ
Με πληροφορίες και από ant1news.gr
Φωτογραφίες: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Eurokinissi

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε