Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Αλαλούμ με τις απαιτήσεις των δανειστών για τις κύριες συντάξεις – Παίζουν με την αγωνία εκατομμυρίων Ελλήνων

Αλαλούμ με τις απαιτήσεις των δανειστών για τις κύριες συντάξεις – Παίζουν με την αγωνία εκατομμυρίων Ελλήνων

– Η τηλεδιάσκεψη έγινε από στελέχη του υπουργείου Εργασίας με τα τεχνικά κλιμάκια
– Οι θεσμοί ζήτησαν να τους δοθούν στοιχεία για την Εθνική Σύνταξη
– Διαφωνούν ανοιχτά με τα ποσοστά αναπλήρωσης που τα θεωρούν ιδιαίτερα υψηλά
– Η τηλεδιάσκεψη αυτή γινόταν την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας συνομιλούσε με την Κριστίν Λαγκάρντ στο Νταβός
– Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε το ΔΝΤ να μην πιέζουν για σκληρότερα μέτρα στο ασφαλιστικό γιατί θα προκληθεί κοινωνική αναταραχή

Ένα απίστευτο μπάχαλο επικρατεί τις τελευταίες ώρες αναφορικά με τις απαιτήσεις των τεχνικών κλιμακίων των Θεσμών για το ασφαλιστικό κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που είχαν με στελέχη του υπουργείου Εργασίας.

Αρχικά το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδιδε πως τα τεχνικά κλιμάκια των Θεσμών απαίτησαν δραστικές μειώσεις στις κύριες συντάξεις επικαλούμενο πηγές του υπουργείου Εργασίας.

Μάλιστα, το ΑΠΕ ΜΠΕ υπογράμμιζε πως εκτός από τις μειώσεις των συντάξεων, οι θεσμοί εξέφρασαν τις διαφωνίες τους και για τα ποσοστά αναπλήρωσης, τα οποία τα θεωρούν υψηλά. Επικαλούμενο πάντα πηγές του υπουργείου Εργασίας, το ΑΠΕ σημείωσε πως τα τεχνικά κλιμάκια ζήτησαν από τα στελέχη του υπουργείου διευκρινίσεις για διάφορα σημεία του νομοσχεδίου και στοιχεία για την εθνική σύνταξη.

Η είδηση αυτή προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση αλλά λίγο αργότερα μία νέα είδηση ήρθε για να μπερδέψει ακόμα περισσότερο τα πράγματα.

Αυτή τη φορά πάλι το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων με νεότερο τηλεγράφημα υπογράμμιζε πως κύκλοι του υπουργείου Εργασίας δήλωσαν στο ΑΠΕ ΜΠΕ πως τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο ήταν διερευνητικού χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση οι εκπρόσωποι των Θεσμών δεν ζήτησαν δραστική περικοπή των συντάξεων.

Και εδώ ξεκινάει το μπάχαλο, καθώς εκατομμύρια Έλληνες που αγωνιούν για τα εισοδήματά τους αρχικά τρόμαξαν και τώρα θα πρέπει να ησυχάσουν; Κανείς δεν ξέρει και κανείς δυστυχώς δεν μπορεί να τους δώσει μία σαφή απάντηση ούτε οι πηγές του υπουργείου Εργασίας ούτε οι κύκλοι του ίδιου υπουργείου.

Και όλα αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα, την ώρα που ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας βρισκόταν σε συνάντηση με την διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ στο Νταβός.

Στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Κριστίν Λαγκάρντ φάνηκε πως το ΔΝΤ παραμένει σταθερό στις απόψεις του και δεν κάνει βήμα πίσω όσον αφορά μία σκληρή ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Παρά το γεγονός πως ο πρωθυπουργός κάλεσε την κα Λαγκάρντ να χαμηλώσει τον πήχη των απαιτήσεων για το ασφαλιστικό, το ΔΝΤ έδειξε αμετακίνητο, σημειώνοντας μάλιστα πως δεν φτάνει μόνο η ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε