Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Οριστικό “διαζύγιο” Κωνσταντοπούλου – Τσίπρα: Δεν σε στηρίζω άλλο!

Οριστικό “διαζύγιο” Κωνσταντοπούλου – Τσίπρα: Δεν σε στηρίζω άλλο!

Η ρήξη είναι οριστική. Και πια εκπεφρασμένη από την ίδια την πρόεδρο της Βουλής. Η κοινή πορεία του Αλέξη Τσίπρα με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου σταμάτησε με το… Μνημόνιο και με βαριές κατηγορίες από πλευρά της ΠτΒ.

Ήταν 07:48 το πρωί της Παρασκευής όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποφάσισε να ανέβει στο βήμα της Βουλής για να τοποθετηθεί στη συζήτηση για το τρίτο Μνημόνιο. Εκείνη την ώρα, ο πρωθυπουργός, που λίγο πριν είχε μπει στην αίθουσα της Ολομέλεια, επέλεξε να φύγει.

Αλλά ουδόλως πείραξε αυτό την κα Κωνσταντοπούλου. Ήξερε άλλωστε πως όσα επρόκειτο να πει, δεν θα του άρεσαν. Ήταν η πιο σκληρή επίθεση της προέδρου της Βουλής στην κυβέρνηση. Ήταν η πρώτη φορά που επιτέθηκε στον πρωθυπουργό κατονομάζοντας τον. “Δεν θα τον στηρίξω άλλο” είπε και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως πέταξε τους συντρόφους του στα σκυλιά.

Ήταν το τέλος μιας σχέσης. “Δεν θα υπερασπιστώ σήμερα άλλο τον πρωθυπουργό, γιατί με έπεισε ότι δεν πρέπει να το κάνω, όταν είπε ότι είναι σουρεαλισμός να λέω ότι τον στηρίζω και να μην ψηφίζω μνημόνια”, τόνισε η κα Κωνσταντοπούλου.

“Με στεναχωρεί η επιλογή του να μπει στον κατάλογο των πρωθυπουργών των Μνημονίων, να επιλέξει να πετάξει τους συντρόφους του στα σκυλιά και να ανέχεται να τον υπερασπίζονται οι εκπρόσωποι του πιο παλιού και διεφθαρμένου διαπλεκόμενου κατεστημένου, η επιλογή του να μην τον υπερασπίζεται η πρόεδρος της Βουλής που τον εμπιστεύτηκε και να ανέχεται δήθεν να τον υπερασπίζονται οι εκπρόσωποι του πιο παλιού διεφθαρμένου κατεστημένου”, τόνισε.

Με πληγώνει και με στενοχωρεί η επιλογή του Αλέξη Τσιπρα να καταχωρηθεί στους πρωθυπουργούς των Μνημονίων “.

Όταν ανέβηκε στο βήμα είχε “δώσει” τον Αλέξη Τσίπρα, καταθέτοντας έναν πάκο από έγγραφα στα οποία ο πρωθυπουργός χαρακτήριζε αντισυνταγματικά τα Μνημόνια. “Πρωτοτυπούμε είπε ο πρωθυπουργός τότε και μας γέμισε ελπίδα. Δεν είναι πρωτοτυπία μια κυβέρνηση που φέρνει μνημόνια να ισχυρίζεται ότι είναι ο μόνος τρόπος διάσωσης της χώρας. Το έκαναν όλοι οι προηγούμενοι. Δεν είναι πρωτοτυπία να φέρνει μνημόνια σε μια νύχτα. Το έκαναν όλοι οι προηγούμενοι”, είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε: “Εκείνο που είναι πραγματική πρωτοτυπία σε όλη την Ευρώπη είναι η κυβέρνηση της Αριστεράς να παραδίδει την λαϊκή εντολή στην τρόικα μαζί με τα κλειδιά της χώρας”.

“Κύριοι της κυβέρνησης δεν έχετε το δικαίωμα να φορτώσετε την χώρα με ένα νέο δάνειο. Ο πρωθυπουργός την επομένη του εκβιασμού ζήτησε να του προτείνουμε εναλλακτικές. Πέρασε ένας μήνας που είπα από τότε ότι πιστεύω ότι υπάρχουν. Μιλούμε για το τρίτο μνημόνιο που κανείς δεν έχει δικαίωμα να ψηφίσει. Επειδή ξημέρωσε θα μπορούσαμε να πούμε ότι όλα αυτά που ζούμε είναι ένας εφιάλτης. Θα αγωνισθούμε για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση και όχι για να δικαιωθούν οι εφιάλτες”, είπε η πρόεδρος της Βουλής.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε