Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Τζανακόπουλος: Η ουσία είναι στο τι δεν είπε ο Σόιμπλε – Πρέπει να κάνουμε περισσότερα

Τζανακόπουλος: Η ουσία είναι στο τι δεν είπε ο Σόιμπλε – Πρέπει να κάνουμε περισσότερα

Η συνέντευξη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με την οποία άφησε αιχμές κατά του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστη από την κυβέρνηση. Το ρόλο να απαντήσει τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών ανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Η ουσία της συνέντευξης του κ. Σόιμπλε δεν είναι σ’ αυτά που είπε αλλά σ’ αυτά που δεν είπε. Δεν μας είπε για ποιο λόγο δεν βγήκαμε από τα προγράμματα, Ο λόγος είναι ότι ήταν λανθασμένα τα προγράμματα. Θα πάρει κάποιος την ευθύνη;», τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξη του στην εκπομπή Live News του Epsilon.

Click4more: “Βόμβες” Σόιμπλε: “Η κυβέρνηση αποφασίζει τα μέτρα” – “Οι Έλληνες μου λένε ότι έχω δίκιο”

Και σημείωσε πως οι κριτικές που ασκούνται διεθνώς, όχι μόνο από την Ελλάδα, στον κ. Σόιμπλε είναι απολύτως δικαιολογημένες. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε ορόσημο την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup, υπογραμμίζοντας πως η συμπεριφορά των αγορών απέναντι στην ελληνική οικονομία ήταν αμέσως θετική και ανέφερε ως παράδειγμα την πτώση των ελληνικών ομολόγων και την αξιολόγηση από τον Moody’s o οποίος αναβάθμισε το αξιόχρεο του ελληνικού δημοσίου και το αξιόχρεο των τραπεζών.

Η αξιολόγηση για πρώτη φορά κλείνει χωρίς επιπλέον δημοσιονομική λιτότητα, είπε και τόνισε πως η απαίτηση του ΔΝΤ για μέτρα καθυστέρησε την αξιολόγηση. Κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι δεν θέλει να δει την πραγματικότητα και προσπαθεί να φέρει άλλα θέματα στην πολιτική ατζέντα και επεσήμανε ότι «την ώρα της πολιτικής επιλογής τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά απ’ ότι θέλουν να τα παρουσιάζουν».

Χαρακτήρισε εφικτό τον στόχο της εξόδου στις αγορές και παραδέχτηκε ότι «πρέπει κι εμείς να κάνουμε περισσότερα για να έρθουμε πιο κοντά στις ομάδες που θέλουμε να εκπροσωπούμε» και αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το τελευταίο διάστημα το φως της δημοσιόητας, τόνισε πως η πραγματική πολιτική κατάσταση δεν είναι αυτή που αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις, εδώ κι αρκετό καιρό. 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε