Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Η ερώτηση για τον Χριστοφοράκο που τάραξε τον Σόιμπλε

Η ερώτηση για τον Χριστοφοράκο που τάραξε τον Σόιμπλε

Μία από τις ερωτήσεις που όπως έδειξαν οι κάμερες τάραξε τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Β. Σόιμπλε αφορούσε το σκάνδαλο της Siemens και τον φυγόδικο, κ. Χριστοφοράκο.

Ο ανταποκριτής του Mega στο Βερολίνο ρώτησε τον γερμανό αξιωματούχο: “Μιλάτε πολύ συχνά για τη διαφθορά στην Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση στο 90% των περιπτώσεων διαφθοράς εμπλέκεται μία γερμανική εταιρεία. Πως το σχολιάζετε; Θα αναφέρω μόνο ένα όνομα Siemens και Χριστοφοράκος. Ο πρώην επικεφαλής της Siemens κυκλοφορεί ελεύθερος στο Μόναχο μολονότι η Ελλάδα ζητά την έκδοσή του

Η ερώτηση αυτή ενόχλησε τον κ. Σόιμπλε, ο οποίος ωστόσο “μάζεψε” την ψυχραιμία του και απάντησε πως δεν πιστεύει πως οι άνθρωποι είναι εγγενώς διαφορετικοί σε τέτοια θέματα.

Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Σόιμπλε έχει μία αρχή που την έχει πει πολλές φορές ενώπιον δημοσιογράφων και αναφέρθηκε σε ένα ρητό του Γκαίτε : “ο καθένας να φροντίζει το σπίτι του και θα είναι καθαρή η συνοικία”.

Τέλος, ο κ. Σόιμπλε τόνισε πως προτιμά να ασχολείται με τα προβλήματα της χώρας του παρά με αυτά που έχουν να λύσουν άλλοι.

Από την πλευρά του, ο κ. Βαρουφάκης με πολύ προσεχτικούς όρους δήλωσε πως η Ελλάδα σε τέτοιου είδους θέματα θέλει να έχει τη στήριξη της Γερμανίας έτσι ώστε να μην υπάρχει αμνηστία διώξεων στην ευρωζώνη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε