Πολιτική

Ο «ανήσυχος» Τραμπ τηλεφώνησε και στον Ερντογάν μετά τον Μητσοτάκη – Τι ζήτησε

Παρέμβαση από τον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ στα ελληνοτουρκικά, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να επικοινωνεί τις τελευταίες ώρες πρώτα με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στη συνέχεια με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το δεύτερο τηλεφώνημα έγινε γνωστό από την τουρκική πλευρά.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, στο τηλεφώνημά του στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξέφρασε την ανησυχία του για την ένταση στη σχέση της Ελλάδας με την Τουρκία και προέτρεψε τις δύο χώρες, συμμάχους στο NATO, να κάνουν διάλογο για να επιλύσουν τις διενέξεις τους για την Ανατολική Μεσόγειο, αναφέρει ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Click4more Προκλητικός ξανά ο Ντονμέζ με “παράνομο” χάρτη και νέες γεωτρήσεις στη Μεσόγειο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, «ο πρόεδρος Τραμπ επαναβεβαίωσε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία πρέπει να δεσμευτούν σε διάλογο, ο οποίος είναι ο μόνος δρόμος για την επίλυση των διαφορών τους».

Τέλος, η ανακοίνωση σημειώνει ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν σημαντικά διμερή και περιφερειακά θέματα.

Το τηλεφώνημα Τραμπ στον Ερντογάν

Μετά τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο Αμερικανός πρόεδρος τηλεφώνησε και στον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως αναφέρει ανακοίνωση από την τουρκική προεδρία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο πρόεδρος της Τουρκίας συζήτησαν τηλεφωνικά για διμερή και περιφερειακά θέματα, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Μεσογείου, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Τουρκικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι εκείνος θέλει διάλογο και μείωση και έντασης και φέρεται να κατηγόρησε την Ελλάδα πως φταίει!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η σημερινή πανελλαδική διάσκεψη των αγροτών κρίνει την συνάντηση με Μητσοτάκη – Τα «αγκάθια» και οι δεσμεύσεις
Οι πρώτες αντιδράσεις αγροτών και κτηνοτρόφων χθες δεν ήταν ενθαρρυντικές, ωστόσο στο κυβερνητικό επιτελείο προσδοκούν ότι «θα επικρατήσει η υπευθυνότητα»
Αγρότες στη Νίκαια της Λάρισας
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης συναντήθηκε με τον Αντόνιο Κόστα: Σταθερότητα, ανάπτυξη και ανθεκτικότητα οι προτεραιότητες
Όπως αναφέρει ο Έλληνας πρόεδρος του Eurogroup, εξετάστηκε, επίσης, ο τρόπος με τον οποίο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Eurogroup μπορούν να εμβαθύνουν περαιτέρω την καθιερωμένη συνεργασία τους
Ο νέος πρόεδρος του Eurogroup, Κυριάκος Πιερρακάκης με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα
Ο Πολάκης επιτέθηκε στον Πιερρακάκη και του ευχήθηκε να αποτύχει στο έργο του στο Eurogroup
«Από την ΠΑΣΠ της ΑΣΟΕ ,στην αυλή του Σημίτη, μετά στο γραφείο του Παπανδρέου και ύστερα στην άυλη του Βενιζέλου κλείνοντας τον πασοκικό του κύκλο ανέλιξης», γράφει μεταξύ άλλων
Ο Πολάκης επιτέθηκε στον Πιερρακάκη και του ευχήθηκε να αποτύχει στο έργο του στο Eurogroup 23