Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Πολάκης: Προσπαθούμε να πάρουμε την πραγματική εξουσία [vids]

Πολάκης: Προσπαθούμε να πάρουμε την πραγματική εξουσία [vids]

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Παύλος Πολάκης λέει ότι η κυβέρνηση “δεν έχει την πραγματική εξουσία” αλλά “προσπαθεί να πάρει την πραγματική εξουσία”. Το έκανε ξανά από τα Χανιά, όπου το βράδυ της Τετάρτης (08.02.2017) μίλησε σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Αριστερά βρίσκεται μεν στην κυβερνητική εξουσία εδώ και δύο χρόνια, αλλά ακόμη προσπαθεί “να πάρει την πραγματική εξουσία”, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Είπε επίσης ότι η αξιολόγησηθα κλείσει και θα είναι ντάλα μεσημέρι“.

Κλείσαμε δύο χρόνια αριστερής παρένθεσης, παρένθεση μιας κυβέρνησης με την Αριστερά στην εξουσία, στην κυβερνητική εξουσία και προσπαθεί να πάρει την πραγματική εξουσία. Μιας κυβέρνησης, η οποία πολεμήθηκε όσο καμία στη μεταπολίτευση και πολεμιέται μέχρι σήμερα“, ξεκίνησε την ομιλία του ο Παύλος Πολάκης και στη συνέχεια μίλησε για το “εντυπωσιακό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος” και στον “συμβιβασμό που ακολούθησε”.

Ήμασταν καινούργιοι, κάποια πράγματα δεν τα ξέρουν όλοι από την κοιλιά της μάνας τους” είπε ο αναπληρωτής υπουργός αναφερόμενος στην ανάληψη της εξουσίας από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015. Μίλησε για συσχετισμούς 18-1 στην ευρωζώνη, εννοώντας ότι όλοι ήταν ενάντια στην Ελλάδα και τόνισε πως μετά το “εντυπωσιακό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος“, “πονέσαμε πολύ” για τον συμβιβασμό που ακολούθησε.

“Ήταν μια συμφωνία, που έδινε όμως μια δυνατότητα διεξόδου από αυτή την κατάσταση της επιτροπείας και των μνημονίων, την οποία βιώνουμε αυτά τα χρόνια. Όταν έχεις απέναντί σου 18 που είναι εναντίον σου, όταν έχεις μείνει και με δική σου ευθύνη με 1 δισ. 200 εκατ. ευρώ πραγματικό χρήμα στις τράπεζες, οι οποίες ήταν άδεια πουκάμισα, όταν κάποιοι τάζουν βοήθεια, αλλά την κρίσιμη στιγμή δεν τη δίνουν, ναι, τότε έρχεσαι σε μία συμφωνία. Για να πατήσεις στα πόδια σου, να πεις ότι θα παλέψω να σταθώ και θα τη βγάλω τη χώρα απ’ αυτή τη μέγγενη και το πηγάδι που τη ρίξατε. Αυτό κάναμε τότε. Θα ήταν και μια εύκολη λύση να πούμε, δεν λερωνόμαστε, δεν λερώνουμε τα χέρια μας, εμείς είμαστε καθαροί, γεια σας, ξαναελάτε κύριοι πίσω που φέρατε τη χώρα μέχρι εδώ. Δεν το κάναμε αυτό. Και η πορεία αποδεικνύει ότι είχαμε δίκιο που δεν το κάναμε αυτό”, επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Συνεχίζοντας, είπε ότι η συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση είχε 20 δισ. λιγότερα μέτρα από εκείνα που είχαν συμφωνήσει οι προηγούμενοι, αλλά παραδέχτηκε ότι “είχε και επώδυνα” μέτρα. Αλλά έδινε, είπε, τη δυνατότητα να υλοποιήσει η κυβέρνηση το λεγόμενο παράλληλο πρόγραμμα.

Παραδέχτηκε πως μπορεί ο ΕΝΦΙΑ να μη μειώθηκε (αλλά αυξήθηκε προς τα ανώτερα στρώματα είπε), μπορεί να αυξήθηκε ο ΦΠΑ στο 24% αλλά η κυβέρνηση, αλλά όπως είπε ο Παύλος Πολάκης, η κυβέρνηση μείωσε την ανεργία, αύξησε κατά 155.000 τις θέσεις εργασίας, αν και δεν είναι όλες πλήρους απασχόλησης και δημιούργησε 225.000 νέα θέσεις εργασίας και έδωσε και το βοήθημα εν είδη 13ης σύνταξης.

“Εμείς δεν πρόκειται ν’ αποδεχθούμε προληπτική νομοθέτηση μέτρων μετά το 2019, που ζητάνε οι πιο επιθετικοί νεοφιλελεύθεροι κύκλοι του ΔΝΤ, αλλά και ένα κομμάτι των Γερμανών γύρω από τον Σόιμπλε. Διότι το σχέδιο είναι πολύ απλό: να ταπεινώσουμε την κυβέρνηση για τη ρίξουμε και να έρθουν αυτοί με τους οποίους κάναμε δουλειές τα προηγούμενα χρόνια. Siemens, Novartis και σία. Αυτό είναι το σχέδιο. Σε αυτό το σχέδιο εμείς δεν θα βάλουμε πλάτη εννοείται κι είμαστε και απόλυτα σίγουροι ότι ο ελληνικός λαός δεν θα τους κάνει τη χάρη”, διεμήνυσε επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Με πληροφορίες από hania.news

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε