Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Σαμαράς: Το δημοψήφισμα είναι για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Σαμαράς: Το δημοψήφισμα είναι για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε σκληρότατη επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα για την απόφασή του να διεξαχθεί δημοψήφισμα με το ερώτημα “ναι ή όχι στις προτάσεις των δανειστών.

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως έφερε “τη χώρα σε απόλυτο αδιέξοδο. Ανάμεσα σε μια απαράδεκτη συμφωνία και στην έξοδο από την Ευρώπη! Η απαράδεκτη συμφωνία των «θεσμών», ελάχιστα διαφέρει από εκείνη που ο ίδιος πρότεινε πριν λίγες μέρες. Ενώ σήμερα ο κ. Τσίπρας οδηγεί σε δημοψήφισμα με ερώτημα ουσιαστικά Ναι ή Όχι στην Ευρώπη. Και προτείνει ρήξη με όλους τους εταίρους και έξοδο από το ευρώ”.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζει τον κ. Τσίπρα “μοιραίο, αδύναμο και ανεύθυνο” που απομονώνει τη χώρα από την Ευρώπη, διχάζει τον ελληνικό λαό και ρίχνει στις πλάτες του τις ευθύνες που δεν μπορεί να αναλάβει ο ίδιος.

“Η ευρωπαϊκή ταυτότητα είναι κατάκτηση της Ελλάδας. Και η Νέα Δημοκρατία προφανώς τάσσεται με το μέτωπο της Δημοκρατίας και της Ευρώπης. Όχι υπέρ εκείνης ή της άλλης συμφωνίας. Αλλά υπέρ της Ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας. Γιατί κάθε άλλη θέση θα ήταν ολέθρια, κοινωνικά και εθνικά για την Πατρίδα μας”, καταλήγει ο κ. Σαμαράς.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε