Κόσμος

Ισχυρός σεισμός στη Γουατεμάλα

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε σήμερα στ’ ανοιχτά των ακτών της Γουατεμάλας, ταρακουνώντας κτίρια και ξεριζώνοντας δέντρα, ενώ έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στο γειτονικό Ελ Σαλβαδόρ.

Πρόκειται για το δεύτερο σεισμό που πλήττει την χώρα σε διάστημα 8 ημερών έπειτα από τη δόνηση των 6,9 βαθμών, που στοίχισε την ζωή σε 5 ανθρώπους.
Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα από τον σεισμό, ο οποίος σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο είχε μέγεθος 6,8 βαθμών – 6,7 βαθμών σύμφωνα με το Ινστιτούτο Σεισμολογίας της Γουατεμάλας – και σημειώθηκε στις 06.31 το πρωί τοπική ώρα, με το επίκεντρό του να εντοπίζεται στον Ειρηνικό Ωκεανό, σε απόσταση 38 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Πουέρτο Σαν Χοσέ, σε βάθος 46,8 χιλιομέτρων.
Οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών της Γουατεμάλας γνωστοποίησαν ότι αυτή τη στιγμή αξιολογούν τον αντίκτυπο του ισχυρού σεισμού.
Στο Ελ Σαλβαδόρ πολλοί κάτοικοι βγήκαν από τα σπίτια τους φοβούμενοι για μετασεισμούς, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας.
Ο Λουίς Φελίπε Πουέντε, επικεφαλής της πολιτικής προστασίας του Μεξικού, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι η δόνηση έγινε αισθητή στην πολιτεία Τσιάπας στα σύνορα με τη Γουατεμάλα, ωστόσο επισήμαναν ότι δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για καταστροφές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μάργκοτ Φρίντλεντερ: Πέθανε η γηραιότερη επιζήσασα του ολοκαυτώματος σε ηλικία 103 ετών
Μετά την επιστροφή της στη Γερμανία, η Friedländer έδωσε πολυάριθμες ομιλίες και επισκέφθηκε πολλά γερμανικά σχολεία για να συνομιλήσει με παιδιά και νέους - υπήρξε εξέχουσα φωνή στη σύγχρονη Γερμανία
Η Margot Friedländer
Μακρόν και Μερτς απειλούν με νέες σκληρές κυρώσεις τη Ρωσία αν δεν δεχθεί την εκεχειρία
Οι δυο ηγέτες μαζί με τον Τουσκ και τον Στάρμερ βρίσκονται στην Ουκρανία για να εκφράσουν τη στήριξή τους προς την Ουκρανία και να ζητήσουν από τη Ρωσία να δεχθεί «πλήρη και άνευ όρων» εκεχειρία 30 ημερών
Μακρόν και Ζελένσκι στο Κίεβο 1