Κόσμος

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Ερντογάν για την κατάσταση στο Κατάρ

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησαν σε μια τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα τις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν με στόχο την πλήρη αποκατάσταση των διμερών εμπορικών και οικονομικών σχέσεων, μεταξύ αυτών το σχέδιο του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream, έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου.

“Συζητήθηκαν διάφορα θέματα για τη διμερή συνεργασία. (Οι δύο πρόεδροι) επισήμαναν ιδιαίτερα την επιτυχημένη δουλειά που γίνεται για την πλήρη αποκατάσταση των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ Ρωσίας Τουρκίας όπως επίσης και με την υλοποίηση του σχεδίου για τον αγωγό φυσικού αερίου Turkish Stream” τονίζεται.

Την ίδια ώρα, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν τις κοινές προσπάθειες με στόχο τη διευθέτηση της συριακής κρίσης και τη δημιουργία ζωνών ασφαλείας στην χώρα, επισημαίνει το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου.

“Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν τις κοινές προσπάθειες για να προωθήσουν τη διευθέτηση της κρίσης στη Συρία, περιλαμβανομένης της ταχύτερης εφαρμογής σε πρακτικό επίπεδο των συμφωνιών για τη δημιουργία ζωνών αποκλιμάκωσης στη Συρία”.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συζήτησε επίσης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το θέμα της επιδείνωσης των σχέσεων μεταξύ του Κατάρ κι άλλων αραβικών κρατών. “…Οι δύο πρόεδροι απηύθυναν έκκληση προς όλες τις εμπλεκόμενες χώρες να δεσμευτούν στη διεξαγωγή διαλόγου με στόχο την εύρεση συμβιβαστικών λύσεων για την προστασία της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή του Περσικού Κόλπου” αναφέρεται στο δελτίο Τύπου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η ένοπλη οργάνωση NRF της Υεμένης «μπλόκαρε» μεγάλο φορτίο με όπλα από το Ιράν που προοριζόταν για τους Χούθι
Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, CENTCOM έκανε επίσημη ανακοίνωση τονίζοντας ότι κατασχέθηκαν πάνω από 750 τόνοι πυρομαχικών, καθώς και όπλα και ισχυροί πύραυλοι
Μέλη των δυνάμεων ασφαλείας των Χούθι
Σε φυλάκιση 23 ετών καταδικάστηκε 22χρονος Ρώσος στρατιωτικός για εσχάτη προδοσία - Έδινε πληροφορίες και ονόματα σε Ουκρανούς
Ο 22χρονος Αντόν Χοζάγεφ συνεργάστηκε με τη λεγεώνα «Ελευθερία της Ρωσίας» και το κίνημα «Atesh» της Κριμαίας και δεν θεωρεί τον εαυτό του ένοχο
Ρωσικός στρατός
Το αβέβαιο μέλλον του Μπαϊρού μετά την «τολμηρή» πρόταση για κατάργηση 2 αργιών στη Γαλλία
Ο Μπαϊρού υποστήριξε ότι η Δευτέρα του Πάσχα και η Ημέρα της Νίκης να γίνουν κανονικές εργάσιμες ημέρες - Παρόμοια κίνηση στο παρελθόν οδήγησε τον Γάλλο πρώην πρωθυπουργό Ραφαρέν σε παραίτηση
Ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Μπαϊρού 2