Κόσμος

Επανήλθε η British Airways: Κανονικά πραγματοποιούνται οι πτήσεις

Ξεκινούν πάλι οι πτήσεις της British Airways από το Λονδίνο, που είχαν διακοπεί λόγω κατάρρευσης ηλεκτρονικού συστήματος της εταιρείας. Από το αεροδρόμιο Γκάτγουικ οι πτήσεις θα εκτελούνται κανονικά, ενώ από το Χίθροου θα πραγματοποιηθούν οι περισσότερες προγραμματισμένες πτήσεις, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία.

Τα προβλήματα πάντως θα συνεχιστούν και σήμερα, καθώς τα αεροσκάφη και τα πληρώματα δεν βρίσκονται στις θέσεις που θα έπρεπε σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

Χθες (27.05.2017) η εταιρεία προχώρησε στην ακύρωση όλων των πτήσεων της από τα αεροδρόμιο Χίθροου και Γκάτγουικ του Λονδίνου λόγω «μείζονος βλάβης των ηλεκτρονικών συστημάτων, η οποία προκαλεί πολύ σοβαρή αποδιοργάνωση στις πτήσεις μας παγκοσμίως», όπως ανακοίνωσε. Στα δύο αεροδρόμια της βρετανικής πρωτεύουσας προκλήθηκε μπλακ άουτ με χιλιάδες επιβάτες να ταλαιπωρούνται την πρώτη ημέρα ενός τριημέρου αργίας για τη Βρετανία.

Σε βίντεο το οποίο ανήρτησε στο twitter o διευθύνων σύμβουλος Άλεξ Κρουζ, δηλώνει ότι η κατάσταση δημιουργήθηκε από «πρόβλημα στην παροχή ενέργειας» και δεν υπάρχει καμία ένδειξη για κυβερνοεπίθεση. Η British Airways επλήγη και από άλλα σοβαρά προβλήματα στα ηλεκτρονικά της συστήματα το 2016, που είχαν προκαλέσει σημαντικές καθυστερήσεις τον Ιούλιο και το Σεπτέμβριο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πέντε νεκροί και 12 τραυματίες από ρωσικούς βομβαρδισμούς σε Ποκρόφσκ και Ντονέτσκ στην Ουκρανία
Ο επικεφαλής της Περιφερειακής Κρατικής Διοίκησης του Ντόνετσκ, είπε ότι στις επιθέσεις χρησιμοποιήθηκαν drones και ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να στοχεύουν κατοικημένες περιοχές
Ουκρανία
Δύο νεκροί από τις φωτιές που μαίνονται στην Τουρκία - Μία οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για «δεκάδες εμπρησμούς»
Πυρκαγιές ξέσπασαν και στην Αττάλεια και σε δασικές εκτάσεις κοντά στην Κωνσταντινούπολη, οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο πολλά από αυτά τα μέτωπα
Φωτιές στην Τουρκία