Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Manchester Arena: Φωτογραφία ντοκουμέντο! Το σημείο της έκρηξης [pic]

Manchester Arena: Φωτογραφία ντοκουμέντο! Το σημείο της έκρηξης [pic]

Μια εικόνα στην οποία συγκεντρώνεται όλη η φρίκη μιας ακόμη τρομοκρατικής επίθεσης. Του τυφλού μίσους κάποιων που σκότωσαν 22 ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους 59 όταν τοποθέτησαν βόμβα με καρφιά, μπουλόνια και βίδες στο Manchester Arena, όπου έδινε συναυλία η Ariana Grande.

Τη φωτογραφία δημοσιεύει η Daily Mail και δείχνει το σημείο στο φουαγιέ του Μάντσεστερ Αρίνα όπου πυροδοτήθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός. Όπως αναφέρεται, η αυθεντικότητά της έχει διαπιστωθεί από δυο μάρτυρες.

Δείχνει την έξοδο του συναυλιακού χώρου κι αν προσέξει κανείς καλά, στο βάθος έχουν καλυφθεί οι σοροί εκείνων που έχασαν τη ζωή τους στην πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση που βύθισε στο αίμα και το πένθος το Μάντσεστερ, τη Βρετανία, την Ευρώπη, τον κόσμο.

Δείτε τη φωτογραφία ντοκουμέντο 

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ίσως να ήταν βομβιστής αυτοκτονίας εκείνος που πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό. Οι εκτίμηση αυτή ανήκει σε δύο Αμερικανούς αξιωματούχους.

Η βόμβα εξερράγη στην έξοδο του συναυλιακού χώρου, λίγα λεπτά αφού η 23χρονη τραγουδίστρια είχε αποχαιρετίσει το κοινό της. Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε καρφιά, βίδες και μπουλόνια όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες. Και είναι σαφές ότι αυτός ή αυτοί που βρίσκονται πίσω από το νέο μακελειό ήθελαν όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα.

Ο 33χρονος Κρις Πάρκερ κινούνταν προς τα εκδοτήρια την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη. Όπως είπε στη Sun «υπήρχαν παξιμάδια (από βίδες) και μπουλόνια. Ήταν σαν εμπόλεμη ζώνη». Σύμφωνα με τον Γκάρι Γουόκερ «οι βίδες πρέπει να ήταν μέσα στη βόμβα, δεν μπορεί να προήλθαν από πουθενά αλλού».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε