Κόσμος

Επίθεση κατά ανδρών του ΝΑΤΟ στην Καμπούλ – Τουλάχιστον 8 νεκροί

Δεκάδες είναι τα θύματα της βομβιστικής επίθεσης από καμικάζι στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν. Στόχος του βομβιστή αυτοκτονίας ήταν οχήματα του ΝΑΤΟ.

Η επίθεση έγινε στο κέντρο της πόλης όπου κινούνταν θωρακισμένα οχήματα της ΝΑΤΟικής δύναμης. Ο βομβιστής κατάφερε να πλησιάσει να να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά.Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν κι άλλοι τουλάχιστον 28 τραυματίστηκαν από την πρωινή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο κέντρο της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, Καμπούλ κατά οχηματοπομπής θωρακισμένων οχημάτων του ΝΑΤΟ.

 

Τα θύματα είναι πολίτες. Από τους τραυματίες οι 25, είναι επίσης πολίτες, ενώ από την επίθεση καταστράφηκε αριθμός οχημάτων που βρίσκονταν κοντά στο σημείο της επίθεσης, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών υγείας στην Καμπούλ.

Η νατοϊκή στρατιωτική δύναμη, επιβεβαίωσε ότι μεταξύ των τραυματιών είναι τρεις Αμερικανοί. Τα θωρακισμένα στρατιωτικά οχήματα έπαθαν ελαφρές ζημιές από την επίθεση, ενώ μπορούν να κινηθούν για να επιστρέψουν στη βάση τους.

Οι νατοϊκοί στρατιώτες που κινούνται εντός της Καμπούλ χρησιμοποιούν θωρακισμένα οχήματα (Mine Resistant Ambush Protected-MRAP) τα οποία φέρονται να έπαθαν ελαφρές ζημιές από το οστικό κύμα της έκρηξης σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ενώ την επίθεση δεν σχολίασε η νατοϊκή δύναμη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πάγωσαν» Δανία, Ρωσία, ΗΠΑ και Ιαπωνία – Εικόνες χάους στους δρόμους που «βούλιαξαν» στο χιόνι
Στην Κοπεγχάγη αυτοκίνητα κόλλησαν στο χιόνι, στην Αγία Πετρούπολη τα κανάλια πάγωσαν, το Τόκιο ντύθηκε στα λευκά, ενώ η Νέα Υόρκη αντιμετωπίζει το πιο ακραίο ψύχος από το 2018
Άνδρας καθαρίζει το χιόνι στο Άαλμποργκ της Δανίας
Έξι νεκροί μετά την κατάρρευση πολυκατοικίας στον Λίβανο - Αναφορές για 7 τραυματίες και αγνοούμενους στα ερείπια
Ο Λιβανέζος πρόεδρος ζήτησε την πλήρη κινητοποίηση όλων των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων διάσωσης και την παροχή καταφυγίου σε κατοίκους μέσα και γύρω από το κτίριο που κατέρρευσε
Λίβανος