Ελλάδα

De Standaard: “Αθήνα, η μοναδική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα χωρίς τζαμί”

Η μοναδική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που δεν διαθέτει ως σήμερα τζαμί είναι η Αθήνα αναφερει σε σημερινή ανταπόκριση από την Ελλαδα η βελγική εφημερίδα De Standaard.

Σημειώνεται ειδικότερα πως μέχρι τώρα οι περίπου 500.000 μουσουλμάνοι που κατοικούν στην Αθήνα αναγκάζονταν να καταφεύγουν σε αυτοσχέδιους χώρους προκειμένου να ικανοποιήσουν τις λατρευτικές τους ανάγκες, ενώ οι διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις κώφευαν.

Επισημαίνεται ωστόσο ότι παρά τις μεγάλες αντιδράσεις που ανάγονται σε ένα ιδιαίτερα «φορτισμένο» ιστορικό παρελθόν, ο Έλληνας πρωθυπουργός Α. Τσίπρας αποφάσισε να ‘ξεπαγώσει’ την διαδικασία για την οικοδόμηση ενός μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα, με αποτέλεσμα στα τέλη του τρέχοντος μήνα η Αθήνα να έχει αποκτήσει τελικά, μετά από 185 χρόνια, το πρώτο της τζαμί.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο ντοκουμέντο με κλοπή οχήματος στη Δάφνη - Μέσα σε 20 δευτερόλεπτα «εξαφάνισαν» το αυτοκίνητο
«Βγήκα από το σπίτι μου και είδα ότι το αμάξι δεν ήταν εκεί που το είχα παρκάρει και ζήτησα από ένα γείτονα αν μπορεί να δει στη κάμερα του τι έγινε» λέει ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου
Κλοπή
Νέες μαρτυρίες για τον «δράκο» του Αλίμου που επιτίθεται σε γυναίκες - «Νιώθω δύο χέρια να με πιέζουν σε οπίσθια και στήθος»
Οι δύο γυναίκες που έπεσαν θύματα του άντρα έκαναν λόγο για νεαρό, μελαμψό, με ένα σακίδιο στην πλάτη του, ενώ οι αρχές εξετάζουν το αν ο «δράκος» του Αλίμου είναι ο ίδιος με τον δράστη στον Πειραιά
Μια καταγγέλλουσα για τον «δράκο» του Αλίμου