Ελλάδα

Θρίλερ με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Κοζάνη – Χάθηκε κοντά στο Σαραντάπορο

- Αγωνία για στρατιωτικό ελικόπτερο που χάθηκε στην Κοζάνη
- Από τις 07:50 έχει χαθεί το στίγμα του
- Συναγερμός στο Πεντάγωνο, έρευνες από στρατό και πυροσβεστική
- Είχε πέντε επιβαίνοντες
 

Συναγερμός έχει σημάνει στο Πεντάγωνο καθώς από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (19.04.2017) χάθηκε από τα ραντάρ στρατιωτικό ελικόπτερο με πέντε επιβαίνοντες που εκτελούσε πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΓΕΣ, το ίχνος του ελικόπτερου Χιούι (UH-1H) χάθηκε στις 07:50 το πρωί.

Τα ίχνη του ελικοπτέρου χάθηκαν από τα ραντάρ στο Σαραντάπορο, περίπου στη μέση της διαδρομής που εκτελούσε και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση, με τη συμμετοχή του Στρατού και της Πυροσβεστικής. Στην περιοχή μεταβαίνουν οχήματα και πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής, σε σημεία που υποδεικνύει το υπουργείο Άμυνας προκειμένου να συνδράμουν στις έρευνες για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου.

Όπως αναφέρει το epirusgate, το ελικόπτερο πετούσε σε περιοχή ανάμεσα από τα Σέρβια Κοζάνης και τον Σαραντάπορο. Μόλις το στίγμα του ελικοπτέρου χάθηκε από τα ραντάρ, ειδοποιήθηκε η 5η ΕΜΑΚ Ιωαννίνων,για να συνδράμει στις έρευνες.

Το στρατιωτικό ελικόπτερο εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη. Οι έρευνες με ελικόπτερα Super Puma κι άλλα εναέρια μέσα εστιάζονται στο Σαραντάπορο, όπου χάθηκε το στίγμα του. Δεν υπάρχει, μέχρι στιγμής, πληροφορία για την τελευταία επικοινωνία του πιλότου. Από τις 07:50, από τα πρώτα λεπτά της πτήσης, υπήρξε απώλεια των επικοινωνιών και δεν υπήρξε ανταπόκριση την κλήσεων που έγιναν.

Το ελικόπτερο θα έπρεπε να έχει φτάσει στον προορισμό του στις 09:50.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Για ψευδή κατάθεση ελέγχεται ο Γιώργος Ξυλούρης ή «Φραπές» –  Αυτόφωρο αν δώσει «πράσινο φως» ο Εισαγγελέας
Η πρωτόγνωρη κατάσταση σε επιτροπή του Κοινοβουλίου προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών
Γιώργος Ξυλούρης
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
40
Δανός δότης σπέρματος με μεταλλαγμένο γονίδιο: Ένα παιδί είναι νεκρό από καρκίνο και 11 οικογένειες ζουν με τον φόβο για την υγεία των παιδιών τους
Από τα τρία παιδιά της ίδιας οικογένειας, το ένα κατέληξε από καρκίνο ενώ μετά από λίγο καιρό νόσησε και το αδελφάκι του
πόδια μωρού
Υψηλά ντεσιμπέλ στην εκδίκαση της αγωγής της Τυχεροπούλου κατά του ΟΠΕΚΕΠΕ - «Ήμουν το μαύρο πρόβατο» λέει η ίδια
Η κ. Τυχεροπούλου έχει «δεχθεί πάρα πολύ λάσπη, η οποία έχει εκτοξευθεί από Προέδρους του ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά και από όλο το σύστημα εντός και εκτός του ΟΠΕΚΕΠΕ»
Τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ / EUROKINISSI