Κόσμος

Σκληρό μήνυμα Σόιμπλε για το Brexit! “Τίποτα δεν είναι δωρεάν”

Η Βρετανία πρέπει να καταλάβει ότι δεν θα έχει κανένα πλεονέκτημα έναντι των 27 ομολόγων της στην Ευρωπαϊκή Ένωση αφού ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για την αποχώρησή της από αυτή, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε δηλώσεις του.

“Τίποτα δεν είναι δωρεάν”, ξεκαθάρισε ο Σόιμπλε σε μια συνέντευξή του που δημοσιεύεται στα έντυπα του ομίλου Funke χρησιμοποιώντας μια πολύ γνωστή έκφραση στα αγγλικά (“There is no free lunch,”) και πρόσθεσε “οι Βρετανοί πρέπει να το ξέρουν αυτό”.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ προειδοποίησε τους Βρετανούς να μην τρέφουν αυταπάτες πως θα συνεχίσουν να απολαύουν δικαιώματα που εγγυάται η ΕΕ μετά το Brexit και επέμεινε ότι οι 27 θα καταλήξουν σε μια συμφωνία για τις μελλοντικές τους σχέσεις με το Λονδίνο μόνο αφού ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για όλες τις λεπτομέρειες.

Η βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε πως η τοποθέτηση αυτή της Μέρκελ υπογραμμίζει το πόσο δύσκολες θα είναι οι διαπραγματεύσεις για το Μπρέξιτ. Ο Σόιμπλε πρόσθεσε: “δεν θέλουμε να αποδυναμώσουμε τη Βρετανία. Αλλά επίσης δεν θέλουμε να αποδυναμώσουμε την υπόλοιπη Ευρώπη. Η Βρετανία δεν πρέπει να έχει πλεονεκτήματα μετά την έξοδό της που δεν έχουν άλλες χώρες”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Εκτιμάται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι μεταξύ των υποψηφίων για το Νόμπελ Ειρήνης» λέει η νορβηγική επιτροπή
Η Γιούλια Ναβάλναγια, συζύγου του Ρώσου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι και η οργάνωση αρωγής Αίθουσες Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών είναι φαβορί για το Νόμπελ Ειρήνης
Ένα αντίγραφο του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης βρίσκεται στο Νορβηγικό Ινστιτούτο Νόμπελ, όπου ανακοινώνεται ο νικητής, στο Όσλο της Νορβηγίας