Κόσμος

Δήμαρχος κατά ψηφοφόρων Λε Πεν: Θα παραιτηθώ, δεν θα αφιερώσω τη ζωή μου σε μαλ…

«Δεν θέλω να αφιερώσω τη ζωή μου σε μαλ...»: Ο σοσιαλιστής δήμαρχος μιας μικρής κοινότητας της βόρειας Γαλλίας, εξοργισμένος από το γεγονός ότι οι περισσότεροι δημότες του ψήφισαν χθες υπέρ της άκρας δεξιάς στον πρώτο γύρο των γαλλικών εκλογών, σκοπεύει να παραιτηθεί.

Ο 70χρονος δήμαρχος λογαριάζει να υποβάλει την παραίτησή του στο δημοτικό συμβούλιο αφού συζητήσει αύριο το θέμα με την πολιτική ομάδα του (διάφοροι σχηματισμοί της αριστεράς).

«Είναι καταστροφικό! Είναι πιθανό να παραιτηθώ επειδή δεν θέλω να αφιερώσω τη ζωή μου σε μαλ…», δήλωσε απερίφραστα χθες το βράδυ ο Ντανιέλ Ντελομέ, δήμαρχος εδώ και 9 χρόνια του Ανζέν, μιας κοινότητας περίπου 6.000 κατοίκων.

Η δήλωσή του δημοσιεύεται από την τοπική εφημερίδα και σχολιάσθηκε ζωηρά στα κοινωνικά δίκτυα, σε σημείο που ο δήμαρχος ζήτησε συγγνώμη.

«Η λέξη αυτή ήταν πολύ κακή και υπερβολική, όμως επιμένω στην ουσία της σκέψης μου», δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Χθες το βράδυ, «η ατμόσφαιρα με αναστάτωσε», είπε ο δήμαρχος το Ανζέν, ο οποίος διαβεβαιώνει πως «δεν είχε στόχο κανέναν συγκεκριμένα στο εκλογικό τμήμα».

«Είχα ενοχληθεί πού τόσοι πολλοί άνθρωποι ψήφισαν Εθνικό Μέτωπο», εξηγεί ο δήμαρχος, ο οποίος έριξε «χρήσιμη ψήφο» στον πρώτο γύρο επιλέγοντας τον Ζαν-Λικ Μελανσόν, αλλά θα ψηφίσει «χωρίς δισταγμό» υπέρ του Εμμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο, στις 7 Μαΐου.

Η Μαρίν Λεπέν, η οποία επιβεβαίωσε στον πρώτο γύρο τη δύναμή της στις εργατικές περιοχές της βόρειας Γαλλίας, συγκέντρωσε περίπου το 38,09% των ψήφων στην κοινότητά του, μπροστά από τον υποψήφιο της ριζοσπαστικής αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν (19,25%) και τον κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν (17,29%). Σε εθνικό επίπεδο, η Μαρίν Λεπέν κατάφερε να περάσει στον δεύτερο γύρο, που θα διεξαχθεί στις 7 Μαΐου, πίσω από τον Εμμανουέλ Μακρόν που είναι το φαβορί.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ποιος είναι ο 29χρονος ομογενής Πέτρος Κρομμύδας που εξαφανίστηκε από το Λονγκ Άιλαντ - «Πήγε να κολυμπήσει και δεν βγήκε ξανά από τη θάλασσα»
Ο Πέτρος Κρομμύδας εξαφανίστηκε με μυστηριώδη τρόπο το βράδυ της περασμένης Τετάρτης - Η αστυνομία έχει βρει μόνο τα ρούχα του και το αυτοκίνητό του
Ο Πέτρος Κρομμύδας
Η Ουκρανία είναι έτοιμη για συνομιλίες αν η Ρωσία συμφωνήσει για «πραγματική εκεχειρία»
«Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει να μιλάει για την ετοιμότητά της για ειρήνη και να αρχίσει να ενεργεί συμφωνώντας άνευ όρων σε μια πραγματική και διαρκή κατάπαυση του πυρός» λέει ο Ουκρανός ΥΠΕΞ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Andrii Sybiha
Νέα στοιχεία για την δολοφονία του Φίλιππου Τσάνη στην Γερμανία
Σε βίντεο εντοπίστηκε η αναζήτηση «πώς να διαγράψεις βίντεο» ενώ ανακτήθηκαν και δύο βίντεο, στα οποία εμφανίζεται και δεύτερο άτομο να εμπλέκεται στην δολοφονική επίθεση εναντίου του Φίλιππου Τσάνη
Ο Φίλιππος Τσάνης και η αδερφή του