Κόσμος

Βρετανία: Ο Νάιτζελ Φάρατζ δεν θα είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές

Ο Νάιτζελ Φάρατζ, ο πρώην ηγέτης του ευρωφοβικού κόμματος Ukip της Βρετανίας και εκ των "αρχιτεκτόνων" του Brexit, ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου.

Ο 53χρονος Φάρατζ εξήγησε στην καθημερινή πολιτική εκπομπή του στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC ότι προτιμά να υπερασπιστεί το Brexit από το Στρασβούργο, με την ιδιότητα του ευρωβουλευτή και όχι στο Ουεστμίνστερ, τη Βουλή των Κοινοτήτων της οποίας δεν υπήρξε ποτέ εκλεγμένο μέλος.
Ο συνιδρυτής του Ukip ήταν υποψήφιος σε επτά βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία, αλλά δεν εξελέγη ποτέ. “Θέλω να ασκήσω τη μέγιστη πίεση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (…) για αυτό δεν πρόκειται να κατέβω σε αυτές τις βουλευτικές εκλογές”, είπε.
Το Ukip, ο νικητής στις ευρωεκλογές του 2014, αναδείχθηκε σε τρίτη πολιτική δύναμη στη Βρετανία στις εκλογές του 2015 με ποσοστό 13%. Σύμφωνα όμως με την πιο πρόσφατη δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov, το ποσοστό του σήμερα έχει πέσει στο 7%.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η λαμπερή τελετή για τα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου στο Κάιρο - Εντυπωσιακό σόου με drone και πυροτεχνήματα
Περίπου 80 επίσημες αντιπροσωπείες παραβρέθηκαν στην τελετή, από τις οποίες «40 είχαν επικεφαλής βασιλείς, πρίγκιπες, αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων»
REUTERS
8
Στη φυλακή 38χρονη για την «κλοπή του αιώνα» στο Λούβρο - Ήταν ο «δορυφόρος» της ληστρικής επιδρομής
Ένας Αλγερινός και ένας οδηγός ταξί, οι οποίοι είχαν ήδη συλληφθεί θεωρείται ότι είναι οι δύο που διέρρηξαν την γκαλερί «Apollon», αφαιρώντας σπάνια αντικείμενα αξίας άνω των 86 εκατομμυρίων ευρώ
Κόσμος στη γυάλινη Πυραμίδα του μουσείου του Λούβρου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου, μια ανάσα από τις πυραμίδες της Γκίζας
Το μνημειώδες μουσείο που εκτείνεται σε σχεδόν 500.000 τ.μ. και είναι αφιερωμένο στον φαραωνικό πολιτισμό, στοίχισε περισσότερο από 1.000.000.000 δολάρια και απαίτησε τιτάνια έργα 20 ετών, τα οποία υποστήριξε οικονομικά και τεχνικά η Ιαπωνία
Το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο
6