Κόσμος

Επίθεση στο Λονδίνο: Όλα “δείχνουν” σχέδιο τζιχαντιστών!

Μία επίθεση σε αστυνομικό με μαχαίρι έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο και άλλη μία στη γέφυρα του Westminster με αυτοκίνητο που παρέσυρε πεζούς, σήμαναν συναγερμό στο Λονδίνο και "ξύπνησαν" τις εφιαλτικές μνήμες από τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σκόρπισαν τον τρόμο στην Ευρώπη τον τελευταίο χρόνο.

Στις 14 Ιουλίου 2016 και ενώ γίνονταν εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο των Γάλλων για την πτώση της Βαστίλης, στη Νίκαια ένας οδηγός φορτηγού παρέσυρε και σκότωσε 84 ανθρώπους και τραυμάτισε 65.

Στις 19 Δεκεμβρίου 2016, φορτηγό σκόρπισε τον τρόμο στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου. 12 νεκροί και 48 τραυματίες ήταν ο απολογισμός της εφιλατικής νύχτας.

Την ευθύνη των δύο επιθέσεων ανέλαβαν οι τζιχαντιστές, οι οποίοι είναι πολύ πιθανό να κρύβονται και πίσω από τα σημερινά “χτυπήματα” στο Λονδίνο, μιας και είναι ακριβώς στο ίδιο… μοτίβο.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις 11 Νοεμβρίου 2016, το επίσημο περιοδικό τoυ ISIS περιλάμβανε “μαθήματα” για το πώς γίνονται τρομοκρατικές επιθέσεις με αυτοκίνητο.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρώσος φωτογράφος καταδικάστηκε σε 16 χρόνια φυλακή – Παρέδωσε δημοσιευμένο υλικό για καταφύγια της Σοβιετικής Ένωσης σε Αμερικανό δημοσιογράφο
Ο Γκριγκόρι Σκαβαρτσόφ θα εκτίσει την ποινή του σε σωφρονιστικό στρατόπεδο υψίστης ασφαλείας αφού η προδοσία του αποδείχθηκε πλήρως στην δίκη που έγινε
Ρωσική αστυνομία
Άθικτο το απόθεμα εμπλουτισμένου ουρανίου του Ιράν, λένε οι FT – «Δεν λειτουργούν οι φυγοκεντρητές στο Φορντό» εκτιμά ο ΔΟΑΕ
«ΔΤο ιρανικό απόθεμα των 408 κιλών ουρανίου, εμπλουτισμένου κοντά σε επίπεδα κατασκευής όπλων, δεν ήταν συγκεντρωμένο στο Φορντό» μεταδίδουν οι Financial Times
Ιράν 6