Οικονομία

Αινιγματική δήλωση της Μέρκελ για το ευρώ

Η γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, δήλωσε σήμερα ότι υπάρχει ένα "πρόβλημα" με την αξία του ευρώ, επειδή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προσαρμόζει την πολιτική της στα ασθενέστερα μέλη της ευρωζώνης και όχι αυστηρά στη Γερμανία.

“Έχουμε βεβαίως αυτή τη στιγμή στην ευρωζώνη ένα πρόβλημα με την αξία του ευρώ”, δήλωσε η Μέρκελ στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, κάνοντας μια μάλλον ασυνήθιστη γι’ αυτήν αναφορά στη νομισματική πολιτική.
“Η ΕΚΤ έχει μια νομισματική πολιτική που δεν βασίζεται στη Γερμανία, αλλά είναι μάλλον προσαρμοσμένη σε χώρες από την Πορτογαλία μέχρι τη Σλοβενία ή τη Σλοβακία. Αν εξακολουθούσαμε να έχουμε το γερμανικό μάρκο, θα είχε ασφαλώς διαφορετική αξία απ’ ό,τι έχει αυτή τη στιγμή το ευρώ. Όμως πρόκειται για μια ανεξάρτητη νομισματική πολιτική επί της οποίας δεν έχω καμιά επιρροή ως γερμανίδα καγκελάριος”.
Η Μέρκελ διατύπωσε τα σχόλια αυτά, ενώ στο ακροατήριο βρισκόταν ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, και αφού ένας εμπορικός σύμβουλος του αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, είχε κατηγορήσει τη Γερμανία ότι επωφελείται από ένα «καταφανώς υποτιμημένο» ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Στα δικαστήρια η Λίζα Κουκ με τον Τραμπ για την αποπομπή της από τη Fed
Η αγωγή αποτελεί μια σημαντική κλιμάκωση της αυξανόμενης σύγκρουσης μεταξύ του Λευκού Οίκου και της κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ Fed, η οποία έχει αντισταθεί στις απαιτήσεις του Ντόναλντ Τραμπ για μείωση των επιτοκίων
Λίζα Κουκ Fed
Καμπανάκι ΔΝΤ για τις «εύθραυστες» αγορές κρατικών ομολόγων
Τα επίπεδα χρέους είναι απίστευτα υψηλά, αυξάνονται συνεχώς. Ενώ στο παρελθόν, μπορεί να πιστεύατε ότι οι αγορές απλά θα το δεχτούν, αυτό δεν ισχύει πλέον, ακόμη και στις προηγμένες οικονομίες, είπε η Γκοπινάθ
Φωτογραφία: iStock
Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ αποκρούει την κρίση και επιβεβαιώνει τα σχέδια του για τη μείωση του χρέους
Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ, Λομπάρντ μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του επιχειρηματικού λόμπι Medef, δήλωσε ότι είναι βέβαιος ότι θα επιτύχει τον στόχο του φετινού ελλείμματος του προϋπολογισμού, ύψους 5,4% του ΑΕΠ
O Γάλλος ΥΠΟΙΚ, Λομπάρ