Πολιτική

Ο Τσακαλώτος αδειάζει την κυβέρνηση: Δεν τελείωσε η λιτότητα!

Έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης έχει προκαλέσει η ομιλία του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Ο υπουργός Οικονομικών είπε, μεταξύ άλλων, πως η λιτότητα δεν τελείωσε, αδειάζοντας ακόμα και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πρόσφατα είχε κάνει την... ακριβώς αντίθετη δήλωση, όπως και άλλα κυβερνητικά στελέχη!   

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσακαλώτος πήγε εσπευσμένα στο Μέγαρο Μαξίμου, και ενώ υπάρχει ενόχληση στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε ότι “κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η τελική συμφωνία… δεν είναι σωστό να σας πω την διαπραγματευτική μας θέση (!)… Δεν μπορώ να πω τι θα έχει το πακέτο των μέτρων και των αντιμέτρων, έχουμε μπροστά μας διαπραγματεύσεις μιας εβδομάδας με 10 ημέρες … θα πρέπει να τα δούμε όλα πακέτο…” ήταν μερικές από τις… μη- απαντήσεις του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στην Επιτροπή της εθνικής αντιπροσωπείας. 

Επιπλέον, υπογράμμισε πως “η κυβέρνηση δεν ωραιοποιεί την κατάσταση ούτε και λέει ότι τελείωσε η λιτότητα”.

Για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE), είπε πως έχει την αισιοδοξία ότι αν κλείσει η συμφωνία, η Ελλάδα θα μπορέσει να μπει στο QE, έσπευσε όμως να υπογραμμίσει ότι «τίποτε δεν είναι συμφωνημένο μέχρι όλα να είναι συμφωνημένα».

«Αν δεν το δω όλο το πακέτο δεν θα υπάρξει ελληνική συμφωνία. Θα δούμε και τα μεσοπρόθεσμα, και αν είναι και το ΔΝΤ μέσα, τότε είναι σχετικά απλή η διαδικασία του QE», είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Νωρίτερα, ο κ. Τσακαλώτος, αναφερόμενος στα λεγόμενα αντίμετρα εξήγησε: «αν ο στόχος για πλεόνασμα είναι στο 3,5% – γράφουν ότι έχω δεχθεί το 3,5% αλλά δεν έχω πει τίποτα, το αναφέρω χάριν της συζήτησης – τότε θα έχουμε και τα «καλά» και τα «κακά» μέτρα. Αν είναι 4,5%, τότε η Ελλάδα θα έχει 1% επιπλέον δημοσιονομικό χώρο να κάνει κοινωνική πολιτική κλπ. αν είναι 2,5% τότε όντως πρέπει να γίνει κάτι γιατί η Ελλάδα θα είναι εντός στόχου».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νικήτας Κακλαμάνης απάντησε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η κλήρωση για τους ανώτατους δικαστές στην υπόθεση Τριαντόπουλου θα γίνει τη Δευτέρα
Απαντήσεις έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, στις κατηγορίες που διατύπωσε εναντίον του η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενημερώνοντας...
Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης
Μητσοτάκης σε Σίσι: Οι χώρες μας πυλώνες σταθερότητας – Προειδοποίηση σε Ερντογάν: Κανένα παράνομο τετελεσμένο δεν μπορεί να έχει ισχύ στο μέλλον
«Είμαστε αποφασισμένοι να έχουμε αυτή την εταιρική στρατηγική σχέση με την Ελλάδα, με αμοιβαίο σεβασμό», είπε ο Πρόεδρος της Αιγύπτου
Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλ Σίσι 11
Προσωπικός Αριθμός Πολίτη: Στον «αέρα» η πλατφόρμα μέσα στις επόμενες 10 ημέρες – Τι θα ισχύσει με τις ταυτότητες
«Βρισκόμαστε πια στις τελευταίες συνεννοήσεις, οι πλατφόρμες που χρειάζονται είναι έτοιμες και μένει μέσα στον Μάιο να βγούμε στον αέρα», τόνισε ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Η εφαρμογή gov.gr wallet στα κινητά
«Πυρά» Κακλαμάνη κατά Κωνσταντοπούλου μετά τις καταγγελίες της για τη δικογραφία των Τεμπών - «Επιθυμεί προνομιακή πρόσβαση»
«Να πει ότι ψάχνει δικαιολογίες για τη μη ενημέρωση των βουλευτών της, οι οποίοι για πρώτη φορά χθες πήγαν να δουν τη δικογραφία» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής
Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης 10