Πολιτική

Εναλλακτική μεταρρυθμιστική πρόταση από την Ελλάδα χαρακτηρίζει ο γερμανικός Τύπος τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Εκτενείς είναι οι αναφορές στον γερμανικό Τύπο για την επίσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γερμανία.

Οι εφημερίδες της χώρας τονίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελεί την εναλλακτική πρόταση από την Ελλάδα. Επισημαίνουν το προβάδισμά του έναντι του Αλέξη Τσίπρα στις δημοσκοπήσεις ενώ τονίζουν τη δέσμευσή του στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και στη μείωση της φορολόγησης.

Αναλυτικότερα, η Tagesspiegel στο τίτλο του δημοσιεύματός της για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη κάνει λόγο για «εναλλακτική πρόταση από την Ελλάδα».
Όπως επισημαίνει «υπάρχει ένα όνομα σε σχέση με την ελληνική κρίση που μάλλον θα ακουστεί φέτος περισσότερο: Είναι το όνομα Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είναι Πρόεδρος του συντηρητικού κόμματος ΝΔ. Οι επόμενες εκλογές στην Ελλάδα είναι κανονικά το 2019».
Και προσθέτει: «Ωστόσο, είναι αμφίβολο εάν ο νυν πρωθυπουργός Τσίπρας θα αντέξει μέχρι τότε. Γι’ αυτό οι συναντήσεις του Μητσοτάκη στο Βερολίνο με την Καγκελάριο Μέρκελ και τον υπουργό Οικονομικών Σόιμπλε δεν ήταν τυχαίες. Ωστόσο, ο Μητσοτάκης θα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να προωθήσει μεταρρυθμίσεις στη χώρα του αλλά και να μεταρρυθμίσει το κόμμα του, το οποίο στο παρελθόν άσκησε μια καθαρά πελατειακή πολιτική».

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung, σε άρθρο της με τίτλο «Ο Έλληνας μεταρρυθμιστής σε στάση αναμονής», αναφέρει ότι: «Ο Μητσοτάκης προηγείται κατά πολύ στις δημοσκοπήσεις. Κάθε φορά που απαιτεί πρόωρες εκλογές, υπογραμμίζει πως η Ελλάδα χάνει πολύ χρόνο με άγονες αντιπαραθέσεις για τη διατήρηση παλαιών προνομίων και κυρίως πως χάνονται ευκαιρίες ανάπτυξης. Ο Μητσοτάκης έχει σίγουρη την εμπιστοσύνη του οικονομικού κόσμου, άλλωστε διαθέτει πλέον καθαρά και αξιόπιστα το προφίλ του μεταρρυθμιστή. Αξιοπιστία κέρδισε, ήδη, ο Μητσοτάκης ως Υπουργός της Κυβέρνησης Σαμαρά. Έτσι αναδείχθηκε Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας πως δεν θα υποσχεθεί πράγματα που δεν γίνονται. Βεβαίως θα πρέπει να υπερνικήσει πολλά εμπόδια. Οι παλαιές δομές στο κόμμα του είναι ακόμα ισχυρές, ενώ αρκετοί του προσάπτουν πως είναι ο γιός ενός πρώην Έλληνα πρωθυπουργού».

Η Hamburger Abendblatt αναφέρεται στην επίσκεψη σε άρθρο της με τίτλο: «Η Ελλάδα ενάντια στα μέτρα λιτότητας».
Μεταξύ άλλων, υπογραμμίζεται ότι: «Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης είχε χθες συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Σόιμπλε, ενώ προχθές συνάντησε την Καγκελάριο Μέρκελ. Ο Μητσοτάκης έκανε σαφές στο Βερολίνο πως ελπίζει να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές. Η Νέα Δημοκρατία προηγείται κατά πολύ στις δημοσκοπήσεις του κυβερνώντος ΣΥΡΙΖΑ».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Δένδιας διαψεύδει τον Κουτσούμπα για τα drones στη Σούδα: Δεν έχουμε καμία τέτοια πληροφόρηση, έχουμε λάβει τα μέτρα μας
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, σε συνέντευξή του, αναφέρθηκε στην αποστολή φρεγατών και αεροσκαφών στη Μεγαλόνησο, στη συμμετοχή της «Κίμων», στις εκτιμήσεις για τη Σούδα και τις τουρκικές αντιδράσεις
Νίκος Δένδιας 5
Ντόρα Μπακογιάννη για Κύπρο: Η Ελλάδα κινήθηκε αμυντικά, έβαλε ασπίδα θωράκισης και ξύπνησε την Ευρώπη
Σε συνέντευξή της, η πρώην ΥΠΕΞ και βουλευτής της ΝΔ περιέγραψε την κατάσταση στη Μέση Ανατολή ως «ρευστή και επικίνδυνη» και έκρινε ότι η μόνη διέξοδος μπορεί να προκύψει από παρασκηνιακή συνεννόηση ΗΠΑ–Ιράν, προειδοποιώντας για οικονομικές συνέπειες αν ο πόλεμος παραταθεί
Ντόρα Μπακογιάννη 12
Κυριάκος Μητσοτάκης από Αρσάκειο: «Η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι θωρακισμένη και μακριά από αμφισβητήσεις»
Στην εκδήλωση για την επανέναρξη λειτουργίας του ΣτΕ, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις για ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης, στη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και στον ρόλο της Κομισιόν ως «τελικού κριτή» του κράτους δικαίου
Μητσοτάκης στο Αρσάκειο
Παύλος Μαρινάκης για Κύπρο και Μέση Ανατολή: «Για ακόμη μία φορά είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για την αποστολή φρεγατών και F-16, την αυξημένη επιφυλακή και τους επαναπατρισμούς, ενώ άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση για την εκλογική περιφέρεια κατοίκων εξωτερικού και για την «πολιτικοποίηση» των υποκλοπών
Παύλος Μαρινάκης 5