Κόσμος

Και το… “Σικάγο γίναμε” θα αλλάξει ο Τραμπ! Απειλεί να στείλει το FBI

Πολλές φορές κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και ιδίως στα debate με τη Χίλαρι Κλίντον, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αναφερθεί στο Σικάγο και στην εγκληματικότητα. Και είχε χρησιμοποιήσει το παράδειγμα της πόλης με τη μεγαλύτερη εγκληματικότητα στις ΗΠΑ για να αντικρούσει τα επιχειρήματα για τη στάση του υπέρ της οπλοκατοχής.

Και τώρα, που η εγκληματικότητα καλπάζει, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ απειλεί ανοιχτά να πατάξει το έγκλημα με… τα όπλα. Των ομοσπονδιακών αρχών, τις οποίες διεμήνυσε (μέσω twitter φυσικά!) να στείλει αν οι τοπικές αρχές δεν κάνουν τίποτα!

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο Τραμπ απείλησε με τη λήψη σοβαρών μέτρων σε περίπτωση που “δε ληφθούν μέτρα ώστε να εξαλειφθεί το τρομερό μακελειό που βρίσκεται σε εξέλιξη”. Και ποια θα είναι αυτά τα μέτρα; Το πιθανότερο να στείλει το FBI…

«Αν το Σικάγο δεν κάνει κάτι για το τρομερό μακελειό που συμβαίνει, 228 πυροβολισμοί το 2017 με 42 δολοφονίες (24% πάνω από το 2016), θα στείλω τους ομοσπονδιακούς» έγραψε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ. Και ουσιαστικά απείλησε ότι θα πάρει από τις τοπικές αρχές τον έλεγχο για να εμπλακούν οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες και να πατάξουν το έγκλημα στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ φαίνεται ότι ενημερώθηκε για μία είδηση που δημοσίευσε τη Δευτέρα, η εφημερίδα Chicago Tribune η οποία γνωστοποίησε ότι τουλάχιστον 228 άνθρωποι πυροβολήθηκαν από την έναρξη του 2017, στην πόλη. Ο αριθμός αυτός, είναι αυξημένος κατά 5,5% σε σύγκριση με τον αριθμό των θυμάτων τον Ιανουάριο του 2016. Τα στοιχεία αναφέρουν τουλάχιστον 42 ανθρωποκτονίες, καταγράφοντας αύξηση 23,5% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2016.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Σικάγο, Φρανκ Τζιανκάμιλι, αμφισβήτησε τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η εφημερίδα, δηλώνοντας ότι από την 1η έως την 23η Ιανουαρίου, πυροβολήθηκαν 182 άνθρωποι. «Ο αριθμός αυτός, είναι ίδιος με την περσινή χρονιά», είπε, σημειώνοντας πως οι ανθρωποκτονίες είναι 38 έναντι 33 το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2016.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα στοιχεία για το «έγκλημα τιμής» στο Άμστερνταμ: Έπνιξαν σε βάλτο την 18χρονη αδερφή τους με εντολή του πατέρα τους επειδή είχε σχέση, social media και δεν φορούσε μαντίλα
Τα δύο αδέλφια επιμένουν ότι δεν συμμετείχαν στο έγκλημα και ότι ο πατέρας τους το διέπραξε μόνος του - Ο τελευταίος διαφεύγει στη Συρία
Το πτώμα της Ryan Al Najjar βρέθηκε 6 μέρες μετά την εξαφάνισή της
Θάνατος με ερωτηματικά στην Κύπρο: 76χρονος Βρετανός πέθανε και παρέδωσαν τη σορό του στη χήρα χωρίς την καρδιά του
«Μου είπαν ότι κάποιος είχε αφαιρέσει την καρδιά του Μάικλ και έτσι δεν μπορούν να καθορίσουν την αιτία θανάτου» καταγγέλλει η 73χρονη σύζυγός του - «Ήμουν τόσο σοκαρισμένη. Ήταν φρικτό»
Διάδρομος νοσοκομείου
Νέα επίθεση του Ντόναλντ Τραμπ σε δημοσιογράφο, την οποία έσπευσε να χαρακτηρίσει «ανίκανη να πετύχει τέλειο σκορ σε γνωστικό τεστ»
«Δεν ήταν ο εγκέφαλος, γιατί έκανα τεστ γνωστικών ικανοτήτων και το πέτυχα τέλεια. Πήρα άριστα - κάτι που εσύ θα ήσουν ανίκανη να κάνεις»
Τραμπ