Κόσμος

Ο Σουλτς υποψήφιος καγκελάριος της Γερμανίας… απέναντι στη Μέρκελ

Υποψήφιος τoυ Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) για την καγκελαρία της Γερμανίας θα είναι ο Μάρτιν Σουλτς στις επικείμενες γερμανικές εκλογές, τον Σεπτέμβριο, όπως μεταδίδουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Το κόμμα θα ψηφίσει για να εγκρίνει αυτή την απόφαση την Κυριακή, όταν ο Σουλτς θα παρουσιάσει επίσης το προεκλογικό πρόγραμμα του SPD, επισήμαναν οι ίδιοι.
Ο Γκάμπριελ διευκρίνισε ότι το κόμμα έχει συμφωνήσει πως ο ίδιος θα έπρεπε να αντικαταστήσει τον Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ στο αξίωμα του υπουργού Εξωτερικών.

Νωρίτερα σήμερα, ο Αντικαγκελάριος και επικεφαλής του γερμανικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος είπε ότι δεν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος και θα προτείνει τον πρώην Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου που πρωταγωνίστησε στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ο 61 ετών Γερμανός πολιτικός, διετέλεσε Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου για δύο συνεχόμενες θητείες των δυόμισι ετών.
Ο Σουλτς διαχειρίστηκε από αυτή τη θέση όλες τις πρόσφατες κρίσεις από την κρίση της Ευρωζώνης με την Ελλάδα στο επίκεντρο, την προσφυγική κρίση και την άνοδο του ευρωσκεπτικισμού.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του μήνα Δεκεμβρίου ο Σουλτς χαίρει υψηλής δημοφιλίας η οποία έφτανε στα ίδια επίπεδα με αυτά της Καγκελαρίου Μέρκελ και θεωρείται ο πλέον κατάλληλος για να αναμετρηθεί μαζί της.

Με πληροφορίες από Euronews, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα υπόθεση που θυμίζει «Ζιζέλ Πελικό» στη Βρετανία: Υπεύθυνος κατασκήνωσης νάρκωνε τη σύζυγό του για να βιάζει παιδιά εν αγνοία της
Τον Νοέμβριο, ομολόγησε την ενοχή του για βιασμό παιδιών κάτω των 13 ετών, οκτώ κατηγορίες για κακοποίηση ανηλίκων, τρεις κατηγορίες για δημιουργία άσεμνων εικόνων παιδιών και τέσσερις κατηγορίες για ναρκωτικά
Ο Jon Ruben
Το Ινστιτούτο Νόμπελ ζητά «εξηγήσεις» από πρώην πρόεδρο της Επιτροπής και πρώην πρωθυπουργό της Νορβηγίας για τη σχέση του με τον Επστάιν
Ο Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ ήταν πρόεδρος της Επιτροπής Νόμπελ από το 2009 μέχρι το 2015, υπήρξε πρωθυπουργός της Νορβηγίας, υπουργός Εξωτερικών και γενικός γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης από το 2009 μέχρι το 2019
Ο Thorbjorn Jagland