Κόσμος

Στο “μικροσκόπιο” της αμερικανικής Γερουσίας η ρωσική κατασκοπεία

Γερουσιαστές του Κογκρέσου στην Ουάσινγκτον άρχισαν έρευνα για τις ενέργειες κατασκοπείας για τις οποίες κατηγορείται η Ρωσία δηλώνοντας ότι η ανάμιξη της Μόσχας στις προεδρικές εκλογές του 2016 και οι ενδεχόμενες σχέσεις της με αμερικανικά πολιτικά κόμματα "εγείρουν βαθιά ανησυχία".

Οι έρευνες αυτές έχουν τη στήριξη και των δημοκρατικών και των ρεπουμπλικανών κοινοβουλευτικών της επιτροπής που είναι αρμόδια για τις υπηρεσίες πληροφοριών στη Γερουσία.

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι γερουσιαστές μπορεί να καλέσουν για να καταθέσουν αξιωματούχους της κυβέρνησης Μπαράκ Ομπάμα και της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θα τον διαδεχθεί την προσεχή Παρασκευή.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε “δώσει εντολή για μια εκστρατεία επηρεασμού” κυρίως μέσω ηλεκτρονικής πειρατείας ώστε να ευνοήσει την εκλογική νίκη του Τραμπ.

Ο στόχος της ρωσικής εκστρατείας παραπληροφόρησης και της ηλεκτρονική πειρατείας ήταν επίσης να υπονομεύσει την αμερικανική δημοκρατική διαδικασία και να αποδυναμώσει μια ενδεχόμενη προεδρία της Χίλαρι Κλίντον.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γαζα: Η Χαμάς αποδέχθηκε πρόταση για κατάπαυση του πυρός
Ένας αξιωματούχος της Χαμάς υποστηρίζει ότι η οργάνωση έδωσε τη συγκατάθεσή της σε πρόταση που διαβιβάστηκε από μεσολαβητές, η οποία περιλαμβάνει εκεχειρία 60 ημερών και απελευθέρωση ομήρων, σύμφωνα με την Times of Israel
Αεροφωτογραφία της Γάζας 1
«Μεγάλη μέρα στον Λευκό Οίκο» δηλώνει ο Τραμπ πριν τη συνάντηση με Ζελένσκι και Ευρωπαίους ηγέτες
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε στο Truth Social μια πρωτοφανή σύνοδο στην Ουάσινγκτον, όπου ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και αρκετοί Ευρωπαίοι ηγέτες θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν ενιαίο μέτωπο απέναντι στη Μόσχα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Νροναλντ Τραμπ
Σύνοδος Τραμπ – Ζελένσκι στην Ουάσινγκτον: Το ζήτημα του κουστουμιού του Ουκρανού προέδρου επιστρέφει στο τραπέζι
Λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι,Axios και Sky News αναφέρουν ότι οι Αμερικανοί ανησυχούν… για την ενδυμασία του Ουκρανού προέδρου
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
6