Κόσμος

Ο Γκάμπριελ θα είναι ο αντίπαλος της Μέρκελ

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σύμφωνα με το Reuters, θα είναι ο αντίπαλος της Άνγκελα Μέρκελ στις εκλογές για την καγκελαρία τον Σεπτέμβριο. Σε περίπτωση υποψηφιότητας του, οι Σοσιαλδημοκράτες είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα τον στηρίξουν , όπως κάνουν πάντα με τους προέδρους τους. Ο ίδιος τηρεί “σιγή ιχθύος”.

Οι ως τώρα ενδοιασμοί του ίδιου να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του σχετίζονται σε μεγάλο βαθμό με τα άσχημα αποτελέσματα του κόμματος του στις δημοσκοπήσεις – αλλά και του ίδιου προσωπικά. Παρ’ όλα αυτά, οι σημερινές πληροφορίες που θέλουν τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ να έχει αποφασίσει ότι θα είναι αντίπαλος της Άγκελα Μέρκελ στις ερχόμενες εκλογές δεν αποτελούν εικασίες.

Μια τέτοια εξέλιξη επιβεβαιώνεται από εκτιμήσεις που φαίνεται να έκανε ο απερχόμενος πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος επίσης θεωρείται ως ένας πιθανός υποψήφιος των σοσιαλδημοκρατών. Σύμφωνα με το Spiegel ο κ. Σουλτς είχε δηλώσει πριν τα Χριστούγεννα σε κομματικούς του φίλους ότι δεν πιστεύει πως θα τεθεί επικεφαλής του κόμματος του στις επόμενες εκλογές. Την πληροφορία αυτή ο Μάρτιν Σούλτς δεν την έχει διαψεύσει.

Πιθανώς την ερχόμενη Τρίτη να υπάρξουν νεότερα για αυτό το θέμα. Η ηγεσία του κόμματος θα συναντηθεί στο Ντίσελντορφ για να συζητήσει θέματα στρατηγικής σημασίας. Θα πρέπει να αναμένεται ότι σε αυτό τον κύκλο θα συζητηθεί και θα «δρομολογηθεί» το ζήτημα του υποψήφιου για την καγκελαρία.

Πάντως, το αργότερο τέλη Ιανουαρίου θα γίνει γνωστό ποιος θα είναι ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών στις επικείμενες εκλογές. Σε κλειστή συνεδρίαση το προεδρείο του κόμματος θα αποφασίσει για τον υποψήφιο τον οποίο θα προτείνει στο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο.

Πηγή: Reuters και DW

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για απόσχιση της Σερβικής Δημοκρατίας στη Βοσνία Ερζεγοβίνη: «Η πιο σοβαρή κρίση εδώ και δεκαετίες»
Η ηγεσία της Σερβικής Δημοκρατίας ενέκρινε νόμους που υπονομεύουν κρατικούς θεσμούς και πρότεινε σχέδιο Συντάγματος, αφήνοντας να εννοηθεί πρόθεση για de facto απόσχιση
Βοσνία
22χρονος με τσεκούρι αποκεφάλισε μια γυναίκα στο πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας - Χειροπέδες στον δράστη
«Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που εισήλθε στην πανεπιστημιούπολη. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, άλλος ένας διακομίστηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο», αναφέρει η αστυνομία
Η αστυνομία απέκλεισε τους χώρους του Πανεπιστημίου, μετά την επίθεση