Κόσμος

Αυξάνονται και… πληθύνονται οι Ρεπουμπλικάνοι κατά του Τραμπ! “Είναι επικίνδυνος”

Μάλλον καθυστερημένα θα έλεγε κανείς αποφάσισε μερίδα Ρεπουμπλικάνων να εναντιωθεί στην υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ για την προεδρία των ΗΠΑ. Λίγες εβδομάδες μετά το συνέδριο του κόμματος όπου ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος πήρε το χρίσμα, ο ένας μετά τον άλλο, επιφανείς Ρεπουμπλικάνοι "νίπτουν τας χείρας" τους και... αποσύρουν τη στήριξή τους.

Λίγες ώρες αφού ο Έβαν ΜακΚάλιν, πρώην αξιωματούχος της CIA φαίνεται πως θα γίνει ο νέος… Ρος Περό (σ.σ. ανεξάρτητος υποψήφιος στις εκλογές του 1992 μαζί με Τζορτζ Μπους και Μπιλ Κλίντον), 50 πρώην αξιωματούχοι εθνικής ασφαλείας και μέλη των Ρεπουμπλικάνων ήρθαν να ενώσουν τις φωνές τους με εκείνες που δεν θέλουν τον Τραμπ υποψήφιο του κόμματός τους για το Λευκό Οίκο.

Οι 50 αξιωματούχοι, σε επιστολή που υπέγραψαν, χαρακτηρίζουν τον Τραμπ επικίνδυνο για τις ΗΠΑ. “Ο κ. Τραμπ στερείται του χαρακτήρα, των αξιών, και της εμπειρίας να γίνει πρόεδρος. Αποδυναμώνει το ηθικό κύρος των ΗΠΑ ως ηγέτιδας χώρας του ελεύθερου κόσμου. Φαίνεται να στερείται βασικών γνώσεων και πίστης που αφορούν το σύνταγμα των ΗΠΑ, τους αμερικανικούς νόμους και τους αμερικανικούς θεσμούς, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η ανεξιθρησκεία, η ελευθερία του τύπου, και η ανεξάρτητη δικαιοσύνη”, αναφέρουν στην επιστολή κατά του υποψήφιου προέδρου.

Και προσθέτουν πως ο Τραμπ είναι “πεπεισμένοι ότι θα αποτελέσει επικίνδυνο πρόεδρο και θα θέσει σε κίνδυνο την εθνική πολιτική και την ευημερία της χώρας μας”. “Κανένας από εμάς δεν θα ψηφίσει τον Ντόναλντ Τραμπ”, τονίζεται στη δήλωση, όπου μερικοί από τους υπογράφοντες εκφράζουν αμφιβολίες και για την Χίλαρι Κλίντον, υποψήφια των Δημοκρατικών.

Φυσικά, ο Τραμπ δεν άφησε την επιστολή των 50 Ρεπουμπλικάνων αναπάντητη. Με το… γνωστό του ύφος τους αποκάλεσε “αποτυχημένη αφρόκρεμα της Ουάσιγκτον” και τόνισε πως κι αυτοί “είναι υπεύθυνοι για το ότι ο κόσμος έγινε τόσο επικίνδυνος”. “Αυτοί οι γνωρίζοντες, μαζί με τη Χίλαρι Κλίντον, είναι υπεύθυνοι γιατί πήραν καταστροφικές αποφάσεις της εισβολής του Ιράκ, γιατί επέτρεψαν Αμερικανούς να πεθάνουν στη Βεγγάζη, και γιατί επέτρεψαν την άνοδο της ISIS”, επεσήμανε ο Τραμπ.

Αλλά οι 50 και ο Έβαν ΜακΚάλιν δεν είναι οι μοναδικοί που γυρίζουν την πλάτη στον Τραμπ. Η Ρεπουμπλικανή γερουσιαστής από το Μέιν Σούζαν Κόλινς ανακοίνωσε ότι δεν θα ψηφίσει τον υποψήφιο του κόμματός της.

“Δεν είναι μια απόφαση που παίρνω ελαφρά τη καρδία, γιατί είμαι δια βίου Ρεπουμπλικανή αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ δεν εκφράζει τις ιστορικές ρεπουμπλικανικές αξίες, ούτε την συμμετοχική προσέγγιση στη διακυβέρνηση, που είναι αποφασιστικής σημασίας για την επούλωση των διχονοιών στη χώρα μας”, αναφέρει η Αμερικανίδα γερουσιαστής σε άρθρο της στην Washington Post.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το σχέδιο Νετανιάχου για κατάληψη της Γάζας συνιστά νέα κλιμάκωση σημειώνει η Παλαιστινιακή Αρχή
«Η Λωρίδα της Γάζας είναι αναπόσπαστο μέρος του Κράτους της Παλαιστίνης, όπως ακριβώς η Ιερουσαλήμ και η Δυτική Όχθη. Χωρίς αυτήν, δεν θα υπάρξει παλαιστινιακό κράτος»
Η κατεστραμμένη Γάζα
Ανάλυση Sky News: Ο λόγος που η συνάντηση Πούτιν και Τραμπ στην Αλάσκα αποτελεί νίκη για τη Ρωσία
Για να πραγματοποιηθεί η επίσκεψή Πούτιν στην Αλάσκα, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ θα πρέπει μάλλον να άρει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, όπως έκανε και όταν ο επενδυτικός απεσταλμένος Κιρίλ Ντμίτριεφ ταξίδεψε στην Ουάσινγκτον
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν 3
Reuters: Η Ρωσία παρακάμπτει τις δυτικές κυρώσεις – Κρατική βιομηχανική εταιρεία προμηθεύεται οπλικά συστήματα από τη Siemens
Ρωσικοί μεσάζοντες αγοράζουν οπλικά συστήματα και εξαρτήματα μέσω Κίνας που έχει ως «εταιρεία-έτερο» την γερμανική Siemens, παρά τις κυρώσεις που επιβάλλουν ΕΕ και ΗΠΑ
Ένας στρατιώτης της 57ης Ανεξάρτητης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας επισκευάζει ένα άρμα μάχης, εν μέσω της ρωσικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας, στην περιοχή του Χάρκοβο 1