Πολιτική

Βούτσης: «Δεν υπάρχει θέμα πρόωρων εκλογών»

"Δεν συζητείται θέμα πρόωρων εκλογών. Δεν υπάρχει το ελάχιστο πρόσχημα", δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης αποδίδοντας τα σενάρια σε πιέσεις συμφερόντων.

Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ η πίεση της αντιπολίτευσης είναι και “απόρροια της απόφασης να εξυπηρετηθούν βραχυπρόσθεσμα και όχι μεσομακροπρόθεσμα ορισμένα συμφέροντα για να μην χάσουν την προνομιακή θέση στην οποία βρίσκονται”. Όπως εξήγησε “κάποιοι κύκλοι- συμφέροντα βιάζονται να πάμε σε πρόωρες εκλογές” και έφερε ως παράδειγμα τους σχολάρχες που πιέζουν να μην γίνουν αλλαγές ενόψει της συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα. Υπογράμμισε ότι “οποιαδήποτε διαφοροποίηση ή αντίθεση από τα κυβερνητικά σενάρια για την επίτευξη των στόχων και των δεσμεύσεων δεν αντιμετωπίζεται με εκλογές”.

Σημείωσε πως “δεν είμαστε χομπίστες των εκλογών και εργαζόμαστε για να πάμε σε εκλογές το 2019”. Τόνισε πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης των συμφωνιών με τους δανειστές όταν η χώρα ανακτήσει το κύρος της και προς αυτή την κατεύθυνση όπως είπε εντάσσονται οι διεθνείς επαφές του πρωθυπουργού τους περασμένους μήνες και ο σχεδιασμός που θα αναπτυχθεί στην Ευρώπη το αμέσως προσεχές διάστημα.

Δήλωσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλάξει και στο Συνέδριο του θα διαμορφωθεί προς ποια κατεύθυνση θα κινείται ως κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς λαμβάνοντας υπόψιν ότι η κυβερνητική του θητεία είναι εν μέσω τρικυμίας.

Σημείωσε πως θα πρέπει να θωρακιστεί με αντισώματα για τις “ασθένειες” άσκησης της εξουσίας και να διαμορφωθούν συνειδητά βήματα για την υλοποίηση της ελπίδας. Ερωτηθείς για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών είπε πως οι 4 άδειες προκύπτουν από απόφαση της Βουλής και για να δοθεί πέμπτη άδεια θα πρέπει πάλι να υπάρξει απόφαση της Βουλής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε την Κάγια Κάλας στο Μέγαρο Μαξίμου – Η ΕΕ επιδιώκει να ενισχύσει τον στρατηγικό της ρόλο απέναντι στις περιφερειακές κρίσεις
Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής συζήτησαν για τον πόλεμο στην Ουκρανία, την κατάσταση στη Γάζα, τη σταθερότητα στη Μεσόγειο και το μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κάγια Κάλλας
Η δεξίωση της Κίμπερλι Γκιλφόιλ με Κωνσταντίνο Αργυρό και Αλεξάνδρα Νίκα – Γέμισε με πολιτικούς και εφοπλιστές το Jefferson House
Η δεξίωση στην πρεσβευτική κατοικία στο Κολωνάκι παρατέθηκε προς τιμήν του υπουργού Εσωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Νταγκ Μπέργκαμ και του υπουργού Ενέργειας Κρις Ράιτ
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ
11
Τεράστια ενεργειακά deal ανακοινώνονται σήμερα στο Ζάππειο – Αμερικανική απόβαση για την Σύνοδο Ελλάδας – ΗΠΑ
Η Αθήνα χαρακτηρίζει την ισχυρή Αμερικανική παρουσία στη χώρα και τη στρατηγική συνεργασία «ψήφο εμπιστοσύνης των ΗΠΑ προς την Ελλάδα και την ελληνική κυβέρνηση»
Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και υπουργοί 5