Ελλάδα

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για 10.000 ανέργους

Εντός του Νοεμβρίου ο ΟΑΕΔ θα προκηρύξει ένα νέο πρόγραμμα για 10.000 ανέργους, ηλικίας από 30 έως 49 ετών, το οποίο θα προσφέρει τη δυνατότητα σε αυτούς που είναι εγγεγραμένοι στα μητρώα ανεργίας του Οργανισμού για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών να προσληφθούν σε νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ) και γενικά εργοδότες που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα.

Το πρόγραμμα θα δώσει έμφαση σε μακροχρόνια άνεργους, καθώς στις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν σε αυτό θα καταβάλει επιχορήγηση 15 ευρώ την ημέρα για την πρόσληψη ανέργων εγγεγραμμένων στα μητρώα από τρεις έως 12 μήνες, και 18 ευρώ για τους μακροχρόνια άνεργους (εγγεγραμμένοι στα μητρώα για περισσότερο από 12 μήνες). Η επιχορήγηση των επιχειρήσεων για κάθε προσλαμβανόμενο άνεργο θα ξεκινά από την ημερομηνία πρόσληψής του και θα καταβάλλεται για χρονικό διάστημα 12 μηνών.

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις μόνο ηλεκτρονικά, ενώ περισσότερα στοιχεία μπορούν να βρουν στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr.

Η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη, δήλωσε ότι το πρόγραμμα αποβλέπει στην απορρόφηση της ανεργίας στις ηλικίες που απευθύνεται, ελπίζοντας ότι μέσα από αυτήν τη διαδικασία θα γίνει η σωστότερη επιλογή προσωπικού και η διεύρυνση των ευκαιριών απασχόλησης των εγγεγραμμένων ανέργων στον ΟΑΕΔ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Θέμα χρόνου η παράδοση των τριών αδελφών για το μακελειό στα Βορίζια - Έρευνες της ΕΛΑΣ σε Ρέθυμνο και Ψηλορείτη
Οι αρχές δεν αποκλείουν να παραδοθούν οι τρεις νεαροί αύριο, μετά την κηδεία της 57χρονης στα Χανιά - Το χρονικό του φονικού, και οι έρευνες της ΕΛΑΣ στα χωριά του Ηρακλείου και τις βουνοκορφές του Ψηλορείτη
Περιστατικό με πυροβολισμούς και αποτέλεσμα νεκρούς και τραυματίες σημειώθηκε στα Βορίζια Ηρακλείου 12