Ελλάδα

Συγκέντρωση και πορεία συνταξιούχων στο κέντρο της Αθήνας

Στην πλατεία Ομόνοιας συγκεντρώθηκε το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων κατά της παράνομης κράτησης υπέρ ασθένειας.

Όπως αναφέρουν η περίπτωση τους αφορά 1 εκατ. συνταξιούχους στους οποίους πρέπει να επιστραφούν τα παρακρατηθέντα ποσά.

Η εισφορά υπέρ του κλάδου υγειονομικής περίθαλψης έπρεπε από το 2010 και μετά να επιβάλλεται επί του καταβαλλόμενου ποσού και όχι επί του ονομαστικού, που αναγράφεται στην πράξη συνταξιοδότησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως το δίκτυο των συνταξιούχων ζητεί την κατάργηση της εισφοράς 6% για τον κλάδο υγείας που έχει επιβληθεί και στις επικουρικές συντάξεις, καθώς δεν προβλέπεται από τα καταστατικά των επικουρικών ταμείων κάλυψη υγειονομικής περίθαλψης. 

Όπως τονίζουν αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο  συγκεκριμένα ταμεία δεν χορηγούν βιβλιάρια υγείας. 

Οι συνταξιούχοι δεν διστάζουν να καταγγείλουν τον πρώην υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υπουργό οικονομικών Ευκλειδη Τσακαλώτο  πως δεν έχουν λάβει ακόμη απάντηση.

Οι συνταξιούχοι αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία στο ΙΚΑ.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
58χρονη έριξε καυστικό υγρό στο πρόσωπο του πρώην συντρόφου της στη Θεσσαλονίκη - Ο 36χρονος νοσηλεύεται στο «Παπαγεωργίου»
Σε βάρος της γυναίκας από τη Σρι Λάνκα ασκήθηκε δίωξη για ενδοοικογενειακή βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη
Ένα περιπολικό όχημα
Επεισοδιακή αυλαία στη δίκη Φιλιππίδη με την απολογία του ηθοποιού: Ξέσπασε σε κλάματα και ούρλιαζε «δεν είμαι βιαστής»
O δικηγόρος του ζήτησε αναβολή της δίκης καταγγέλλοντας το δικαστήριο για «λαβωμένη αμεροληψία» - Τα πυρά του ηθοποιού προς τον Σπύρο Μπιμπίλα
Πέτρος Φιλιππίδης
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
5