Πολιτική

Επικήδειο θα εκφωνήσει ο πρωθυπουργός για τον Κάστρο

Επικήδειο θα απευθύνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην δημόσια λαϊκή συγκέντρωση προς τιμήν του Φιντέλ Κάστρο.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο πρωθυπουργός θα απευθύνει επικήδειο στην δημόσια / λαϊκή συγκέντρωση προς τιμήν του Φιντέλ Κάστρο που θα λάβει χώρα στην Plaza de la Revolucion στην Αβάνα, σήμερα στις 7 ώρα Κούβας. «Σημειώνω ότι ο Πρωθυπουργός θα είναι ένας από τους λίγους ομιλητές κατά την διάρκεια της σημερινής συγκέντρωσης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος.

Τσίπρας: Τιμή μου να αποτίω φόρο τιμής στον Κάστρο

Στις πρώτες του δηλώσεις από την Αβάνα, ο πρωθυπουργός δεν έκρυψε την τιμή και τη συγκίνησή του για την παρουσία του στην Κούβα.

«Είναι μεγάλη τιμή και συγκίνηση να βρίσκομαι στην Κούβα, διανύοντας χιλιάδες χιλιόμετρα, για να αποτίσω φόρο τιμής σε έναν μεγάλο ηγέτη που ενέπνευσε όχι μόνο τον κουβανικό λαό και τους λαούς της Λατινικής Αμερικής, αλλά και την επαναστατική φλόγα σε όλον τον κόσμο» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Οι λαοί, όσο μακριά κι αν βρίσκονται, ενώνονται πάνω σε κοινές αξίες και κοινά προτάγματα. Και η αξία της κοινωνικής δικαιοσύνης, της κοινωνικής απελευθέρωσης είναι αυτή που ενώνει τους λαούς» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Καρυστιανού για ελληνοτουρκικά: «Πυρά» στην κυβέρνηση για ιστορική «τεμενάδα» στην Άγκυρα και «Πρέσπες του Αιγαίου»
Η Τουρκία κλιμακώνει τις διεκδικήσεις και τις προκλήσεις της στο Αιγαίο ενώ η ελληνική πλευρά εμφανίζεται διατεθειμένη για διαπραγματεύσεις, αναφέρει
Δίκη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας για το βιντεοληπτικό υλικό της εμπορικής αμαξοστοιχίας από τον Εμπορευματικό Σταθμό Θεσσαλονίκης το βράδυ του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026. (OFFNETWORK.GR/EUROKINISSI)
Η κυβέρνηση βάζει μπρος την συνταγματική αναθεώρηση: Ανακοινώσεις τη Δευτέρα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να καταθέσουν τις προτάσεις τους - Αναμένονται ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες
Κυριάκος Μητσοτάκης
73
Θεόδωρος Λιβάνιος: Ετοιμάζουμε ηλεκτρονική ψήφο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές – Τι είπε για την άρση μονιμότητας και τις κρίσεις προϊσταμένων στο Δημόσιο
«Το κρίσιμο ζητούμενο δεν είναι τόσο η άρση της μονιμότητας αυτή καθαυτή, όσο η καθιέρωση ενός ουσιαστικού και αντικειμενικού συστήματος αξιολόγησης» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών
Δημόσιοι υπάλληλοι
12