Πολιτική

Ομπάμα: Παιδικό όνειρο η επίσκεψη στην Αθήνα

Κι όμως κόντρα σε όσους εισηγούνται στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα να μην συνδέσει το κλείσιμο της προεδρικής του θητείας με την πτωχευμένη Ελλάδα ο Αμερικανός πρόεδρος επέλεξε στο τελευταίο του ταξίδι όχι απλά να επισκεφθεί τη χώρα μας, αλλά και να μείνει δύο ημέρες έχοντας μια σειρά συναντήσεων και κάνοντας μια σειρά δηλώσεων για κρίσιμα ζητήματα.

Η απάντηση στο γιατί, για όσους είναι κοντά στον Αμερικάνό Πρόεδρο είναι σχετικά απλή. Ο Μπαράκ Ομπάμα με την επίσκεψή του στην Ελλάδα πραγματοποιεί ένα παιδικό του όνειρο. Από παιδί, λένε στενοί του συνεργάτες, ήθελε να επισκεφθεί την Αθήνα και την Ακρόπολη.

Δεν είναι τυχαίο ότι στο ταξίδι του έχει και έναν φίλο από τα παλιά, έναν άνθρωπο με τον οποίο δεν μοιράζονταν μόνο τα σαββατοκύριακα κάποιες στιγμές χαλάρωσης παίζοντας μπάσκετ, αλλά έναν άνθρωπο που τον συνδέει με την Ελλάδα.
Πρόκειται για τον Αλέξη Γιαννιούλια που ήταν από τους ανθρώπους που τον βοήθησαν να αποκτήσει επαφές με την ελληνοαμερικανική κοινότητα, από κοινού, τότε, με τον Έντι Ζεμενίδη. Και οι δύο είχαν βοηθήσει τον Μπαράκ Ομπάμα να γίνει γερουσιαστής και φαίνεται ότι τον επηρέασαν σε πολλές αποφάσεις που έχουν να κάνουν με τη χώρα μας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Άδωνις Γεωργιάδης από το νοσοκομείο Λαμίας υπενθύμισε «τη μέρα που η γνωστή συμμορία της μιζέριας έκανε μεγάλα επεισόδια»
«Δεν έγινα υπουργός για να είναι ευχαριστημένοι οι συνδικαλιστές της Αριστεράς αλλά οι ασθενείς», επισήμανε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας
Ο Άδωνις Γεωργιάδης από το νοσοκομείο Λαμίας υπενθύμισε «τη μέρα που η γνωστή συμμορία της μιζέριας έκανε μεγάλα επεισόδια»
Παρέμβαση Σαμαρά για το κλείσιμο 204 υποκαταστημάτων του ΕΛΤΑ - «Αποδυναμώνει την παρουσία του κράτους, η απόφαση να επανεξεταστεί»
«Να καταλάβουν λοιπόν οι υπεύθυνοι, ότι μια τέτοια απόφαση αποδυναμώνει σε όλη τη χώρα την αίσθηση της αναγκαίας παρουσίας του κράτους, πολύ περισσότερο ανάμεσα στους πιο αδύναμους»
Ο Αντώνης Σαμαράς 50