Κόσμος

Σε συγκέντρωση υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα ο Ματέο Ρέντσι

Ο Ιταλός πρωθυπουργός πήρε μέρος, σε συγκέντρωση υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου, για την αναθεώρηση του Συντάγματος, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Πιάτσα Ντελ Πόπολο (πλατεία του Λαού) της Ρώμης.

Η συγκέντρωση οργανώθηκε από το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα του Ιταλού πρωθυπουργού, χωρίς την συμμετοχή, όμως, των περισσότερων εκπροσώπων της αριστερής εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

«Η αποστολή μας δεν είναι να τσακωνόμαστε, αλλά να καταφέρουμε να αλλάξουμε την Ιταλία», τόνισε ο Ρέντσι και πρόσθεσε πως είναι διατεθειμένος να αλλάξει και τον εκλογικό νόμο, προκειμένου να εξασφαλίσει την υποστήριξη όλου του Δημοκρατικού Κόμματος στο δημοψήφισμα του Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, αναφερόμενος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, δήλωσε ότι δεν θα δεχθεί να ενταχθεί, το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, στις ευρωπαϊκές συνθήκες και ζήτησε από το ιταλικό κοινοβούλιο την αναγκαία υποστήριξη «ώστε να μπορέσει να ξαναβρεί, η Ευρώπη, την ψυχή της».

Με αναφορά, τέλος, στο κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλλο, ο Ματτέο Ρέντσι υπογράμμισε ότι «το σύνθημα “εντιμότητα” είναι καλό αλλά δεν αρκεί» διότι «η πολιτική πρέπει να αποδείξει και ότι ξέρει να λαμβάνει και συγκεκριμένες αποφάσεις, με γνώση των διαφόρων αντικειμένων της».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλαλούμ στο Ιράν με τα πυρηνικά: Ο Χαμενεΐ επιμένει πως νίκησε τον Τραμπ – Στον «αέρα» οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
Το Συμβούλιο των Φρουρών ενέκρινε το σχέδιο νόμου για τη διακοπή της συνεργασίας με τον ΔΟΑΕ - Αντιδρά Γαλλία και Γερμανία - Τι συμβαίνει με τις διαπραγματεύσεις Ιράν και ΗΠΑ για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της Τεχεράνης
Πυρηνική εγκατάσταση Φορντό - Ιράν 7
Σχέδιο «έκτακτης ανάγκης» από Χάρβαρντ και Πανεπιστήμιο Τορόντο - Φοιτητές θα σπουδάζουν στον Καναδά αν δεν ανανεωθεί η βίζα τους
Εάν υπάρξουν περιορισμοί στην έκδοση βίζας, οι αλλοδαποί φοιτητές της Σχολής Διακυβέρνησης Τζον Φ. Κένεντι του Χάρβαρντ θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους στη Σχολή Μανκ Διεθνών Υποθέσεων και Πολιτικής του Πανεπιστημίου του Τορόντο
Χάρβαρντ