Οικονομία

Σκληρή απάντηση ΔΝΤ σε Σόιμπλε για την Ελλάδα: Δεν δεχόμαστε διορίες!

Τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έσπευσε να διαψεύσει ο Ντέιβιντ Λίπτον, σε συνέντευξη του στην Süddeutsche Zeitung, τονίζοντας πως δεν υπάρχει συμφωνία για συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, ενώ ξεκαθάρισε ότι το Ταμείο "δεν επιτρέπει να του θέτουν κανενός είδους διορίες".

“Δεν έχουμε καταλήξει σε συμφωνία”, δήλωσε ο πρώτος αντιπρόεδρος του Ταμείου, διαψεύδοντας τον Σόιμπλε ότι μέχρι το τέλος του έτους το ΔΝΤ θα έχει συναινέσει στην περαιτέρω συμμετοχή του.
Το ΔΝΤ εργάζεται βέβαια “μετά από επιθυμία των Ευρωπαίων και της γερμανικής κυβέρνησης, ώστε να συμφωνήσουν για τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα μπορέσει να βοηθήσει την Ελλάδα”, πρόσθεσε.

Ωστόσο, τόνισε ότι το ΔΝΤ συνεχίζει να απαιτεί ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Δεν πρόκειται για κούρεμα, αλλά η Ελλάδα θα πρέπει να είναι σε θέση να υποστηρίξει μακροπρόθεσμα το χρέος της, δήλωσε στην εφημερίδα του Μονάχου.

Ο Λίπτον διέψευσε επίσης τον ισχυρισμό του Γερμανού υπουργού Οικονομικών ότι το ΔΝΤ έχει ήδη αναλάβει τη δέσμευση να προσχωρήσει στο δανειακό πρόγραμμα για την Ελλάδα μέχρι το τέλος του έτους. «Το ΔΝΤ δεν επιτρέπει να του θέτουν κανενός είδους διορίες», δήλωσε κατηγορηματικά.

Με τη στάση του αυτή το ΔΝΤ θα δημιουργήσει πολιτικό πρόβλημα στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εν όψει της προεκλογικής περιόδους στη Γερμανία για τις εθνικές εκλογές του 2017. Ήδη ορισμένοι βουλευτές του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος έχουν ζητήσει νέα ψηφοφορία στην Ομοσπονδιακή Βουλή, δεδομένου ότι υπερψήφισαν το πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα υπό την προϋπόθεση ότι θα συμμετέχει και το ΔΝΤ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Γερμανία: «Θερμό φθινόπωρο» Μερτς με μειώσεις στην υγεία, τα επιδόματα και τις συντάξεις μετά τις αυξήσεις των πολεμικών δαπανών
Προηγούμενα, CDU και SPD είχαν ψηφίσει συνταγματική μεταρρύθμιση με αντικείμενο την απεριόριστη αύξηση του δημοσίου χρέους για χάρη των αμυντικών δαπανών
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς μιλά στη γερμανική Βουλή
Επιχείρηση της ΑΑΔΕ στην Κω: Ελεγκτές ντυμένοι τουρίστες μπήκαν σε ημερόπλοια και διαπίστωσαν φοροδιαφυγή σε 3 στα 4 από αυτά
Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ πραγματοποιούν την επιχείρηση «Κρουαζιέρα θα σε πάω» προκειμένου να διαπιστώσουν την ορθή εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας από τα ημερόπλοια
Φωτογραφία της ΑΑΔΕ
25