Πολιτική

Νέα ένταση στην εξεταστική! Βορίδης: Γιατί μόνο για τα δάνεια των ΜΜΕ;

Νέος πολιτικός κύκλος αντιπαράθεσης μεταξύ των βουλευτών της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας κατά την ακρόαση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα.

Αφορμή η παρέμβαση του βουλευτή της ΝΔ Μάκη Βορίδη που καταλόγισε πολιτικές σκοπιμότητες της συγκυβέρνησης, που όπως είπε “εδώ και 8 μήνες μας έχετε φέρει εδώ και συζητάμε για τα δάνεια σε ένα κλάδο, αυτό των ΜΜΕ, όταν για μια ακόμα φορά με τα ποσοτικοποιημένα στοιχεία που παρουσίασε και ο διοικητής της ΤτΕ τα «προβληματικά» δάνεια ανέρχονται στο 25% του συνολικού χαρτοφυλακίου του κλάδου, και είναι πολύ μικρότερο από τους άλλους τομείς. Γιατί δεν εγκαλούμε και να ελέγχουμε τις τράπεζες για τα δάνεια που έδωσαν σε άλλους τομείς της οικονομίας!” και καταλόγισε στην κυβέρνηση ευθέως πολιτικές σκοπιμότητες και εντυπώσεις που θέλει να δημιουργήσει.

Η παρατήρηση αυτή προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου της Επιτροπής Σωκράτη Φάμελλου υποστηρίζοντας πως «το θέμα δεν είναι ποσοτικό και ένα ευρώ έχει αξία, ειδικά όταν μπορεί να υπάρχει ή να υποκρύπτεται διαπλοκή» πυροδοτώντας νέους καυγάδες μεταξύ των βουλευτών.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος αντέταξε “αλήθεια, γιατί δεν συζητάμε, επειδή διαβάζω οικονομικές εφημερίδες και τα δάνεια παραδείγματος χάρη που πήραν άλλοι κλάδοι και είναι κόκκινα όπως ας πούμε στον ξενοδοχειακό κλάδο…” που μπορεί όπως προσθετικά συμπλήρωσε και ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης “και να δούμε ποια ξενοδοχεία που δεν αποπληρώνουν τα δάνεια με ποιες εγγυήσεις και σε ποια μπορεί ο ξενοδόχος να κοίμιζε και βουλευτές και υπουργούς άρα μπορεί να πήρε και χαριστικό δάνειο…”

Η ατέρμονη αυτή συζήτηση, που άνοιξε έκλεισε με την καθορισμένη δεκάλεπτη διακοπή της συνεδρίασης για ένα σύντομο διάλειμμα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Την Τρίτη στη δεξίωση Τραμπ και ραντεβού με Ερντογάν στη Νέα Υόρκη ο Μητσοτάκης - Τι θα πει στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ
Ο πρωθυπουργός μεταβαίνει τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη για να μετάσχει στις εργασίες και τις επαφές της 80ής Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ
Ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη 7
«Μέσα» στην ΚΟ της ΝΔ – Πώς άκουσαν οι γαλάζιοι βουλευτές την ομιλία Μητσοτάκη και τι ζήτησαν από πρωθυπουργό και υπουργούς
Οι βουλευτές καλούνται να «οργώσουν» τις εκλογικές τους περιφέρειες - Ανάγκη να προβάλλονται τα επιτεύγματα στην εξωτερική πολιτική και την άμυνα
Συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό και Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη της ΚΟ του κόμματος