Οικονομία

Λουκέτο έβαλαν 15.435 επιχειρήσεις μόνο τους πρώτους πέντε μήνες του 2016

«Λουκέτο» έβαλαν 15.435 επιχειρήσεις το πρώτο πεντάμηνο του 2016, όπως επισημαίνει, σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σημειώνεται κατακόρυφη πτώση της ζήτησης, υπερφορολόγηση, καμία πρόσβασή τους σε ρευστότητα από τις τράπεζες.

Ωστόσο, το τραγικότερο είναι ότι σήμερα ανακοινώθηκε η περαιτέρω αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και των επιστροφών φόρων του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, που ανέρχονται σε 7,029 δισ. ευρώ, προσθέτει ο κ. Κόλλιας.

«Η κυβέρνηση πρέπει, άμεσα, να μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές, να προχωρήσει στην επίλυση του θέματος των κόκκινων δανείων και να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της, όπως ακριβώς πιέζει και τους ιδιώτες να το κάνουν», υπογραμμίζει ο κ. Κόλλιας.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ
Η ολοκλήρωση των έργων αυτών στοχεύει αφενός στην προστασία ανθρώπινων ζωών και περιουσιών και αφετέρου στη βελτίωση της ανθεκτικότητας των υποδομών και του περιβάλλοντος απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα
Ακίνητα
Υδατοκαλλιέργειες: Κατά 10,2% μειώθηκε η παραγωγή το 2024
Η συνολική παραγωγή ανήλθε σε 127.495,1 τόνους συνολικής αξίας 689.461,0 χιλ. ευρώ το 2024, έναντι 141.909,2 τόνων συνολικής αξίας 691.160,2 χιλ. ευρώ το 2023, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ)
Aerial view of fish farm
Νίκος Ταγαράς: «Εκσυγχρονίζουμε τους κανόνες αδειοδότησης και κατασκευής των κτιρίων»
Τροποποιούνται με την υπουργική απόφαση διατάξεις που αφορούν στην ταξινόμηση των κτιρίων, στην ασφάλεια, στην αντοχή, στα δομικά στοιχεία των κατασκευών καθώς και εγκαταστάσεις ύδρευσης, θέρμανσης και ηλεκτροδότησης
Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς