Driveit

Νέος τύπος ατσαλιού αλλάζει τα δεδομένα στην κατασκευή των αυτοκινήτων

Μια ιαπωνική εταιρεία, η Nippon Steel & Sumitomo Metal, θα διαθέσει ένα νέο τύπο χάλυβα που θα κάνει τα αυτοκίνητα ελαφρύτερα και πιο στιβαρά.

Η Nippon Steel & Sumitomo Metal δηλώνει ότι το νέο ατσάλι της για χρήση στην αυτοκινητοβιομηχανία είναι 20-30% ελαφρύτερο και 25% πιο ανθεκτικό από το καλύτερο ατσάλι υψηλής αντοχής που διατίθεται αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Μέχρι στιγμής, τα πιο «θερμά» ατσάλια στη βιομηχανία του αυτοκινήτου ήταν αυτά τα κράματα βορίου, χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα, που πρώτα θερμαίνονταν στους 900 ºC και στη συνέχεια ψύχονταν γρήγορα ενώ διαμορφώνονταν.

Διαβάστε περισσότερα στο drive.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Driveit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Driveit: Περισσότερα άρθρα
Η νέα Triumph Scrambler 400 XC
Νέοι ακτινωτοί τροχοί. ελαστικά χωρίς σαμπρέλα και νέο ψηλό μπροστινό φτερό
scrambler400xc