Κόσμος

Brexit: Πότε θα ανακοινωθούν τα επίσημα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος

Την Πέμπτη 23 Ιουνίου οι Βρετανοί προσέρχονται στις κάλπες για το δημοψήφισμα που θα κρίνει την παραμονή της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το ερώτημα το οποίο τίθεται στα ψηφοδέλτια είναι το ακόλουθο: «Θα πρέπει το Ηνωμένο Βασίλειο να παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση;» Στη συνέχεια, οι ψηφοφόροι θα πρέπει να βάλουν ένα σταυρό σε μια από τις δύο επιλογές: «Να παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ή «Να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Οι κάλπες θα είναι ανοιχτές από τις 07:00 έως και τις 22:00 (τοπική ώρα, 09:00 έως 24:00 ώρα Ελλάδας).

Με τη λήξη της διαδικασίας, το καθένα από τα 382 κέντρα καταμέτρησης θα συγκεντρώσει τον αριθμό των ψηφοδελτίων και θα ανακοινώσει τα ποσοστά συμμετοχής του εκλογικού σώματος (το τελικό ποσοστό συμμετοχής αναμένεται να ανακοινωθεί στις 05:00 τοπική ώρα, 07:00 ώρα Ελλάδας).

Στη συνέχεια το κάθε κέντρο θα καταμετρήσει τα ψηφοδέλτια και θα ανακοινώσει τον αριθμό αυτών που τάσσονται υπέρ της παραμονής και αυτών που είναι υπέρ της αποχώρησης. Οι περισσότερες περιοχές αναμένεται να ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους τις πρωινές ώρες της 24ης Ιουνίου. Η τελευταία ανακοίνωση των τοπικών αποτελεσμάτων αναμένεται γύρω στις 07:00 τοπική ώρα, 09:00 ώρα Ελλάδας. Θα ακολουθήσουν συγκεντρωτικά στοιχεία για 12 περιφέρειες και στη συνέχεια το τελικό, πανεθνικό αποτέλεσμα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
BBC: Η «συνάντηση για τσάι» και το μυστικό σύστημα της Χαμάς για καταβολή μισθών δημοσίων υπαλλήλων στη Γάζα
Δεκάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι λαμβάνουν σε μετρητά ένα ελάχιστο ποσοστό από τον κανονικό τους μισθό, κάθε 10 εβδομάδες - Το «σήμα» δίνεται μέσω μηνυμάτων για «συνάντηση για τσάι» σε σημεία διανομής
Μαχητές της Χαμάς
Γάζα: Πάνω από 200 Βρετανοί και Ιρλανδοί συγγραφείς ζητούν μποϊκοτάζ του Ισραήλ – Δραματική η ανθρωπιστική κρίση σύμφωνα με τον ΠΟΥ
Γνωστοί συγγραφείς ζητούν πλήρες μποϊκοτάζ μέχρι να αποκατασταθεί η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα - Προειδοποίηση από τον ΠΟΥ για ραγδαία αύξηση υποσιτισμού σε παιδιά
Παιδί στην Γάζα 1