Κόσμος

Brexit: Θέλει να πάρει το Γιβραλτάρ από τη Βρετανία η Ισπανία!

Δυο αιώνες και τρία χρόνια έχουν περάσει απ' όταν το Γιβραλτάρ πέρασε σε Βρετανικά χέρια και η Ισπανία αναζητά μια ευκαιρία να πάρει το στενό πίσω στην κατοχή της. Το brexit είναι μια ευκαιρία για τη Μαδρίτη και ο πρώτος που έσπευσε να διατυπώσει εκ νέου το αίτημα ήταν ο υπουργός Εξωτερικών της Χώρας.

Μάλιστα ο Χοσέ Μανουέλ Γκαρθία Μαργκάγιο προτείνει έναν… βελούδινο τρόπο… Πρότεινε σήμερα «συγκυριαρχία» της Ισπανίας και της Βρετανίας επί του Γιβραλτάρ, η οποία θα επιτρέψει στον βρετανικό θύλακα την πρόσβαση στην Ευρωπαϊκή Ενωση μετά το Brexit.
«Χρειάζεται πλέον να βρούμε ποιο είδος σχέσης το Γιβραλτάρ θέλει να έχει εάν επιδιώκει πρόσβαση στην εσωτερική αγορά της Ευρωπαϊκής Ενωσης», ο ΥΠΕΞ της Ισπανίας εξηγώντας:
«Η φόρμουλα που προτείνουμε είναι αυτή της βρετανο-ισπανικής συγκυριαρχίας για μία περιορισμένη χρονική περίοδο, που θα οδηγήσει στην επιστροφή του Γιβραλτάρ στην Ισπανία», είπε.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιορισμένης χρονικής περιόδου οι κάτοικοι του Γιβραλτάρ, που ψήφισαν στην πλειοψηφία τους υπέρ της παραμονής στην Ευρώπη, θα μπορούσαν να διατηρήσουν την βρετανική υπηκοότητα εάν το θέλουν και ένα ειδικό φορολογικό καθεστώς, συνέχισε ο υπουργός Εξωτερικών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αστυνομικοί ψέκασαν με σπρέι πιπεριού διαδηλωτή ντυμένο βάτραχο στο Πόρτλαντ - Για «εξέγερση» χωρίς αποδείξεις μιλάει ο Τραμπ
Ο διαδηλωτής άρχισε να χορεύει κάπως... άσεμνα μπροστά στους αστυνομικούς στο Πόρτλαντ κι όταν άρχισαν να διαλύουν το πλήθος, τον ψέκασαν με πιπέρι
Αστυνομικοί ψεκάζουν  με σπρέι πιπεριού διαδηλωτή ντυμένο βάτραχο στο Πόρτλαντ
Φρίντριχ Μερτς: «Ο Βλαντιμίρ Πούτιν διεξάγει υβριδικό πόλεμο – Δεν θέλει να διαπραγματευτεί, θα έρθει η στιγμή που θα θέλει να συζητήσει»
Ο καγκελάριος της Γερμανίας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ο Βλαντιμίρ Πούτιν θέλει να καταστρέψει την πολιτική τάξη στην ήπειρό μας»
Φρίντριχ Μερτς 2
Η Σαναέ Τακαΐτσι έτοιμη να γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιαπωνίας – Η «Σιδηρά Κυρία» που θαυμάζει Θάτσερ και Τραμπ
Η 64χρονη συντηρητική πολιτικός κέρδισε την ηγεσία του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος - Η μαθήτρια του Σίνζο Άμπε και η ιδεολογία μίας «ισχυρής Ιαπωνίας»
Σαναέ Τακαΐτσι
Πάνω από 50 φορές πυροβόλησε ο ομογενής Αρτέμιος Μίντζας σε πάρκο στην Αυστραλία - Αντιμέτωπος με 25 αδικήματα
Από την έρευνα που έχει γίνει φαίνεται πως το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς δεν σχετίζεται με το οργανωμένο έγκλημα ή τρομοκρατικές ομάδες - Βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο
Ο Αρτέμιος Μίντζας
4
Δύο χρόνια μετά το αιματοκύλισμα της Χαμάς στο μουσικό φεστιβάλ Supernova οι συνομιλίες με το Ισραήλ γεννούν ελπίδες για το τέλος του πολέμου
Δεκάδες εκδηλώσεις σήμερα στο Ισραήλ για τα θύματα που εκτελέστηκαν από τα μέλη της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου 2023 - «Θα εξασφαλίσουμε σίγουρα συμφωνία», προβλέπει ο Τραμπ
Γάζα