Πολιτική

Επίθεση Γεννηματά σε Τσίπρα και κυβέρνηση: Παίζουν παιχνίδια με τον εκλογικό νόμο

Τη δέσμευσή της να τοποθετηθεί επί του εκλογικού νόμου, όταν κατατεθεί η συγκριμένη πρόταση της κυβέρνησης, εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στον Real Fm.

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι παίζουν πολιτικά παιχνίδια με τον εκλογικό νόμο και τόνισε: «Γιατί ανοίγει τώρα τη συζήτηση ο κ. Τσίπρας; Επειδή αντιλαμβάνεται τη φθορά του; Επειδή αντιλαμβάνεται τα δύσκολα; Επειδή θέλει να κάνει αποπροσανατολισμό; Επειδή θέλει να κάνει αντιπερισπασμό; Να μην συζητάει κανείς για το ότι η αριστερή κυβέρνηση κόβει τις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων; Αυτοί που υπόσχονταν την 13η σύνταξη, σήμερα κόβουν το ΕΚΑΣ από χιλιάδες ανθρώπους. Να μη συζητάει κανείς το φιάσκο με την COSCO την ώρα που φεύγει ο πρωθυπουργός για την Κίνα, η αναξιοπιστία της κυβέρνησης…αρνούμαι να παίξω αυτό το παιχνίδι και θεωρώ ότι έχουν κάνει πολύ μεγάλο λάθος όσοι έχουν επικεντρωθεί σε αυτή τη συζήτηση».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι το κόμμα της έχει εκφράσει τις απόψεις του για τον εκλογικό νόμο δημόσια και υπενθύμισε ότι «πέρσι επί προέδρου Ευάγγελου Βενιζέλου, είχε κατατεθεί, με τις υπογραφές όλων των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, πρόταση νόμου για την κατάργηση του bonus, με την διατήρηση βεβαίως του 3%».

Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι όλοι οι αρχηγοί είχαν θέσει το ζήτημα της αλλαγής του εκλογικού νόμου πέρσι τον Ιούλιο στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, όταν γινόταν η δραματική διαβούλευση για να μην βρεθεί η χώρα εκτός ευρωζώνης.

Δήλωσε θετική στη ψήφο των νέων στα 17 και στη δυνατότητα να ψηφίζουν οι απόδημοι.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είπε ότι είναι ικανοποιημένη από τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων και πως αισθάνεται δικαιωμένη με την πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς. Πρόσθεσε δε πως «όταν διαπιστώσουμε ότι υπάρχει η προγραμματική σύγκλιση μεταξύ μας, το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι, γύρω από ένα τραπέζι να συμφωνηθούν όλα τα επόμενα βήματα. Τα στέρεα βήματα, γιατί είναι φανερό ότι είναι εθνικά αναγκαίο να υπάρξει μια ενισχυμένη κεντροαριστερά αυτή τη στιγμή στο ΠΑΣΟΚ».
Όσο για τις εξελίξεις στην Ε.Ε μετά το Brexit, η Φώφη Γεννηματά σημείωσε ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα από το λαϊκισμό και τις συνεχιζόμενες συντηρητικές πολιτικές και τάχθηκε υπέρ των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ε.Ε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νικήτας Κακλαμάνης απάντησε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η κλήρωση για τους ανώτατους δικαστές στην υπόθεση Τριαντόπουλου θα γίνει τη Δευτέρα
Απαντήσεις έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, στις κατηγορίες που διατύπωσε εναντίον του η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενημερώνοντας...
Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης
Μητσοτάκης σε Σίσι: Οι χώρες μας πυλώνες σταθερότητας – Προειδοποίηση σε Ερντογάν: Κανένα παράνομο τετελεσμένο δεν μπορεί να έχει ισχύ στο μέλλον
«Είμαστε αποφασισμένοι να έχουμε αυτή την εταιρική στρατηγική σχέση με την Ελλάδα, με αμοιβαίο σεβασμό», είπε ο Πρόεδρος της Αιγύπτου
Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλ Σίσι 11
Προσωπικός Αριθμός Πολίτη: Στον «αέρα» η πλατφόρμα μέσα στις επόμενες 10 ημέρες – Τι θα ισχύσει με τις ταυτότητες
«Βρισκόμαστε πια στις τελευταίες συνεννοήσεις, οι πλατφόρμες που χρειάζονται είναι έτοιμες και μένει μέσα στον Μάιο να βγούμε στον αέρα», τόνισε ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Η εφαρμογή gov.gr wallet στα κινητά
«Πυρά» Κακλαμάνη κατά Κωνσταντοπούλου μετά τις καταγγελίες της για τη δικογραφία των Τεμπών - «Επιθυμεί προνομιακή πρόσβαση»
«Να πει ότι ψάχνει δικαιολογίες για τη μη ενημέρωση των βουλευτών της, οι οποίοι για πρώτη φορά χθες πήγαν να δουν τη δικογραφία» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής
Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης 10