Πολιτική

Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Και αύριο ο ήλιος θα βγεί το πρωί από την Ανατολή και θα πέσει στη Δύση»

Σήμερα ψηφίζουμε και τις τροπολογίες με τις ουρές για να κλείσει η συμφωνία και «ο ήλιος θα βγει και αύριο το πρωί, θα βγει από την ανατολή και θα πέσει στη Δύση»! ανέφερε χαρακτηριστικά από το βήμα της Ολομέλειας ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Υποστηρίζοντας τις τροπολογίες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς ότι εάν υπάρξουν δευτερογενείς απώλειες στους στόχους θα συμπεριλαμβάνονται στην ενεργοποίηση του «κόφτη» παρ΄όλο που σημείωσε πως ότι «δεν γίνεται πιο σκληρός, όπως λένε ΜΜΕ που μας έχουν καταπλήξει με τις προβλέψεις τους…».

Ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος επεσήμανε πως με την παρούσα τροπολογία τα καταπίπτοντα δάνεια με εγγύηση του Δημοσίου δεν θα προσμετρούνται στο έλλειμμα και ως εκ τούτου δεν θα ενεργοποιείται ο «κόφτης» δαπανών. Κάτι που όπως είπε ήταν «το μεγάλο μας άγχος».

Ο υπουργός Οικονομικών είπε πως «σήμερα τελειώνουμε με το πρώτο σκέλος του αφηγήματος της κυβέρνησης, που ήταν η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το κλείσιμο της αξιολόγησης και η συμφωνία για το χρέος. Διαψεύσθηκαν όσοι έλεγαν ότι θα είχαμε επώδυνες αλλαγές», ενώ επικέντρωσε τα πυρά του στη ΝΔ λέγοντας πως «ζυμώσατε τον κόσμο σας ότι δεν θα κλείσει η αξιολόγηση είναι όμως τώρα ο καιρός να βρείτε κάποιο άλλο αφήγημα…» ενώ στις διακοπές βουλευτών της ΝΔ που δέχθηκε τους είπε «προσπαθήστε να πείτε κάτι στον ελληνικό λαό, εκτός από την αγένειά σας…».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μετά τον Κεδίκογλου και ο Παναγιωτόπουλος «κουνάει μαντίλι» στον ΣΥΡΙΖΑ: «Θα είμαι με τον Τσίπρα, είτε έτσι είτε αλλιώς»
Ο βουλευτής Αχαΐας δηλώνει ανοιχτά ότι θα ταχθεί στο πλευρό του πρώην πρωθυπουργού, βλέποντας στο πρόσωπό του τον καταλύτη για την αναδιάταξη του λεγόμενου προοδευτικού χώρου
Ανδρέας Παναγιωτόπουλος 5
O Κεδίκογλου έτοιμος να παραιτηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ για τον Τσίπρα – «Σε καμία περίπτωση» μαζί του η Τζάκρη
Ο βουλευτής Ευβοίας μίλησε για εσωτερικές διεργασίες στην Κουμουνδούρου, ενώ η αντιπρόεδρος του κόμματος Κασσελάκη απέρριψε κατηγορηματικά κάθε προοπτική συνεργασίας με τον πρώην πρωθυπουργό
Κεδίκογλου, Τσίπρας, Τζάκρη
Κώστας Αχ. Καραμανλής για άρση ασυλίας: «Απολύτως αβάσιμα όσα μου προσάπτονται, κρίνομαι γιατί φέρω συγκεκριμένο επώνυμο»
Ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε ότι δεν τέλεσε «καμία απολύτως αξιόποινη πράξη» και ανακοίνωσε πως δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις επόμενες εκλογές
Κώστας Αχ. Καραμανλής
13