Κόσμος

Γερμανία: Υπό αστυνομικοί προστασία οι βουλευτές που ψήφισαν για τη γενοκτονία των Αρμενίων

Οι Γερμανοί βουλευτές τουρκικής καταγωγής έχουν τεθεί υπό αστυνομική προστασία αφού δέχτηκαν απειλές για τη ζωή τους με αφορμή την απόφαση της Μπούντεσταγκ να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων, το 1915, από την Οθωμανική Αυτοκρατορία!

Το επιβεβαίωσε ένας από τους βουλευτές μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, υπό το καθεστώς της ανωνυμίας και ζητώντας να μην γνωστοποιηθεί το όνομά του. Όπως αποκάλυψε, η αστυνομική προστασία στον ίδιο και τους άλλους Γερμανούς βουλευτές τουρκικής καταγωγής τέθηκε σε ισχύ από το Σάββατο (11.06.2016) μετά από “συζητήσεις” για θέματα ασφαλείας με την ομοσπονδιακή αστυνομία της Γερμανίας. Μέχρι στιγμής, οι αστυνομικές αρχές δεν έχουν κάνει κανένα σχόλιο.

Η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από το γερμανικό κοινοβούλιο, στις 2 Ιουνίου, προκάλεσε την οργή της Τουρκίας. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τους 11 βουλευτές τουρκικής καταγωγής που υπερψήφισαν την πρόταση ότι στηρίζουν την “τρομοκρατία” του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και πρότεινε να υποβληθούν σε αιματολογικές εξετάσεις.

Ο πρόεδρος της Μπούντεσταγκ Νόρμπερ Λάμερτ αποκάλυψε ότι οι βουλευτές δέχτηκαν απειλές για τη ζωή τους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί βουλευτές εναντιώνονται στο σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία: «Όχι άλλες παραχωρήσεις στον Πούτιν»
«Η Ουκρανία δεν πρέπει να αναγκασθεί να παραχωρήσει τα εδάφη της σε έναν από τους πλέον απροκάλυπτους εγκληματίες πολέμου στον κόσμο, τον Βλαντίμιρ Πούτιν»
Κογκρέσο
Ο Τραμπ αλλάζει στάση για το σχέδιο των 28 σημείων για την Ουκρανία: «Δεν είναι η τελική μου πρόταση»
Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως περιμένει απάντηση από το Κίεβο το αργότερο έως την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου, ενώ θέλει να έχει υπογραφεί μνημόνιο ειρήνης μέχρι το τέλος της χρονιάς
Ντόναλντ Τραμπ
11
Ουκρανία: Ο Εμανουέλ Μακρόν προειδοποιεί ότι το σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ πρέπει να αναθεωρηθεί με τη συμμετοχή των Ευρωπαίων
Ο Γάλλος πρόεδρος εκτιμά ότι η πρόταση της Ουάσινγκτον δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς ουσιαστική διαβούλευση με την Ευρώπη, η οποία διαθέτει κρίσιμους μοχλούς πίεσης στο ουκρανικό ζήτημα
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν