Κόσμος

Η Sun υπέρ του Brexit – Στο 46% το ποσοστό υπέρ της αποχώρησης από την Ε.Ε.

«Αυτή είναι η τελευταία μας ευκαιρία να αποχωρήσουμε από την αντιδημοκρατική μηχανή των Βρυξελλών (...) και είναι καιρός να την αδράξουμε», αναφέρει ο άρθρο που δημοσιεύει η Sun. Φαίνεται πως την ίδια γνώμη έχει και ένα μεγάλο μέρος των Βρετανών, όπως προκύπτει από νέα δημοσκόπηση.

Σε έρευνα της εταιρείας YouGov που δημοσίευσαν οι Times, το 46% των ερωτηθέντων τάσσονται υπέρ του Brexit, ενώ το 39% θέλει η Βρετανία να παραμείνει στη Ευρωπαϊκή Ένωση. Δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, το Σάββατο (12.06.2016) κατέγραψε προβάδισμα 1% υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ έναντι της εκστρατείας υπέρ της παραμονής.

Μια δεύτερη δημοσκόπηση, της εταιρείας ORB για την εφημερίδα Daily Telegraph, κατέγραψε προβάδισμα 1% Brexit έναντι της εκστρατείας υπέρ της παραμονής στην ΕΕ (49%-48% αντίστοιχα).

Οι Βρετανοί θα ψηφίσουν την 23η Ιουνίου στο δημοψήφισμα το οποίο θα κρίνει εάν η χώρα τους θα παραμείνει ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μια απόφαση που θα έχει σημαντικές συνέπειες για την πολιτική, την οικονομία, την άμυνα και τη διπλωματία στη Βρετανία και σε διεθνές επίπεδο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Φρίντριχ Μερτς αναλαμβάνει καγκελάριος της Γερμανίας – Ο ξεχασμένος υποψήφιος που έχει να ανέβει ένα «βουνό»
Θα γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος σε ηλικία πολιτικός που εκλέγεται καγκελάριος της Γερμανίας (μετά τον Κόνραντ Αντενάουερ – 73 ετών το 1949) και αυτός με το χαμηλότερο εκλογικό ποσοστό (25,5%)
Ο νέος καγκελάριος της Γερμανίας Φρίντριχ Μερτς 3
Το Ισραήλ επιστρατεύει χιλιάδες εφέδρους καθώς σχεδιάζει κλιμάκωση στη Λωρίδα της Γάζας
Η πληροφορία για τη στρατολογία εφέδρων έρχεται στο φως ώρες αφού ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς δημοσίευσε βίντεο με όμηρο, με επιδέσμους στο κεφάλι και στο αριστερό χέρι
Λίβανος 1