Κόσμος

Πούτιν: Καλή διάθεση για την Τουρκία, “καρφιά” για Brexit

Πρόθυμος να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με την Τουρκία, εμφανίζεται ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος δεν παρέλειψε να σχολιάσει και το Brexit.

“Όπως γνωρίζετε, υπήρξε τηλεφωνική συνομιλία χθες με τον πρόεδρο της χώρας αυτής. Είναι επίσης γνωστό ότι η Άγκυρα ζήτησε συγγνώμη για την κατάρριψη του ρωσικού τζετ. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, προτιθέμεθα να λάβουμε μέτρα για την αποκατάσταση της διμερούς συνεργασίας στο εγγύτερο δυνατόν μέλλον”, διευκρίνισε ο πρόεδρος της Ρωσίας.
Αξιωματούχοι στην Άγκυρα περιορίστηκαν να δηλώσουν ότι εξέφρασαν τη λύπη τους για την κατάρριψη.

Μιλώντας για το Brexit, o Πούτιν δήλωσε ότι η αναταραχή στην αγορά που προκλήθηκε από την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να κοπάσει μεσοπρόθεσμα, ωστόσο μένει να φανεί αν – ύστερα από αυτήν την έκβαση- η Βρετανία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις δημοκρατικές αρχές της.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Υπό έρευνα η Ελβετική Φρουρά στο Βατικανό - Φρουρός κατηγορείται ότι έφτυσε Εβραίες στην πλατεία του Αγίου Πέτρου
Δύο γυναίκες κατήγγειλαν ότι ο φρουρός τις υποδέχθηκε με σφυρίγματα και τη φράση «les juifs» (οι Εβραίοι), εκφράζοντας περιφρόνηση και έφτυσε προς το μέρος τους
Η Παπική Ελβετική Φρουρά