Κόσμος

Στις 2 Ιουλίου οι βουλευτικές εκλογές στην Αυστραλία

Οι βουλευτικές εκλογές στην Αυστραλία θα διεξαχθούν στις 2 Ιουλίου, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Μάλκολμ Τέρνμπουλ, επιβεβαιώνοντας επισήμως την ημερομηνία που είχε ήδη αναφέρει τον περασμένο Απρίλιο.

Ο ηγέτης του κυβερνητικού συντηρητικού συνασπισμού, που είχε ανατρέψει τον Σεπτέμβριο τον προκάτοχό του Τόνι Άμποτ, μετά την ψηφοφορία που διεξήχθη στο Φιλελεύθερο Κόμμα, θα επιδιώξει να εδραιώσει τη θέση του στις κάλπες.
Αντίπαλος του 61χρονου Τέρνμπουλ θα είναι ο 48χρονος αρχηγός του Εργατικού Κόμματος Αυστραλίας, Μπιλ Σόρτεν.
“Ο γενικός κυβερνήτης έκανε δεκτή την εισήγησή μου για διάλυση των δυο σωμάτων του Κοινοβουλίου και την προκήρυξη εκλογών (…) στις 2 Ιουλίου”, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην Καμπέρα.
Η Αυστραλία άλλαξε πέντε φορές πρωθυπουργό σε διάστημα πέντε χρόνων. Οι προηγούμενες εκλογές έλαβαν χώρα το Σεπτέμβριο 2013 και οι επόμενες έπρεπε, σύμφωνα με τον νόμο, να διεξαχθούν πριν τον Ιανουάριο 2017.
Η ημερομηνία της 2ας Ιουλίου ήταν αναμενόμενη, καθώς ο ηγέτης της συντηρητικής κυβέρνησης είχε προειδοποιήσει για τη διάλυση των δυο σωμάτων του Κοινοβουλίου εάν η Γερουσία δεν ψήφιζε κάποιες μεταρρυθμίσεις.
Η Άνω Βουλή αρνήθηκε τον Απρίλιο να ψηφίσει ένα κείμενο για τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, ενώ είχε ήδη μπλοκάρει ένα νομοσχέδιο σχετικά με τις σχέσεις μεταξύ των κοινωνικών εταίρων.
Ο πολυεκατομμυριούχος Μάλκολμ Τέρνμπουλ, πρώην δημοσιογράφος, δικηγόρος και τραπεζίτης, είχε υποσχεθεί, διαδεχόμενος τον Τόνι Άμποτ, πως θα άλλαζε τον τρόπο διακυβέρνησης. Ωστόσο, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, έχασε έδαφος τους τελευταίους μήνες, ενώ η κυβέρνησή του δεν κατόρθωσε να υλοποιήσει βασικές μεταρρυθμίσεις όπως στον τομέα της φορολογίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: Οικογένειες ομήρων διαδηλώνουν έξω από τα σπίτια υπουργών ζητώντας εκεχειρία στη Γάζα
Οι συγγενείς των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα απαιτούν άμεση κατάπαυση του πυρός και συμφωνία με τη Χαμάς για την απελευθέρωσή τους, την ώρα που ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου συνεχίζει να προετοιμάζει την επίθεση κατά της Γάζας
Διαδηλωτές στο Τελ Αβίβ 1
Ένας νεκρός από έκρηξη φιάλης υγραερίου σε πολυσύχναστο κατάστημα παιχνιδιών στη Μόσχα - Εκκενώθηκε το κτίριο
Το συγκεκριμένο κατάστημα βρίσκεται στην πλατεία Λουμπιάνκα κοντά στα κεντρικά γραφεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), της κυριότερης διαδόχου της σοβιετικής KGB
Πυροσβεστικά
Κατασκοπεία και παγκόσμιοι ανταγωνισμοί – Τα δύσκολα διλήμματα της νέας επικεφαλής της MI6 στη Βρετανία
Η νέα διευθύντρια του MI6 θα πρέπει να εκσυγχρονίσει την ανθρώπινη κατασκοπεία στην ψηφιακή εποχή, αντιμετωπίζοντας παράλληλα την αυξανόμενη αντιπαλότητα με την Κίνα, τη Ρωσία και το Ιράν, εξηγεί το Economist σε ανάλυσή του
Το κτίριο της ΜΙ6 στο Λονδίνο
Times of Israel: Ο Ντόναλντ Τραμπ πιέζει το Ισραήλ να δράσει γρήγορα στη Γάζα ενώ μεγαλώνει η ανησυχία για τους ομήρους
Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την ανυπομονησία του για τη διάρκεια του πολέμου με τη Χαμάς και ζητά μια γρήγορη και αποφασιστική επιχείρηση – Το Ισραήλ αναγνωρίζει ότι αρκετοί όμηροι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση για τη ζωή τους
Ντόναλντ Τραμπ και Μπέντζαμιν Νετανιάχου 2
ΗΠΑ: Το μυστηριώδες διαστημικό αεροσκάφος X-37B ξεκινά νέα αποστολή
Το μυστικό διαστημικό αεροσκάφος X-37B εκτοξεύτηκε για την όγδοη αποστολή του – Σχεδιασμένο να παραμένει σε τροχιά για μήνες, ακόμη και για χρόνια, ενσαρκώνει τις αμερικανικές στρατιωτικές φιλοδοξίες στο Διάστημα
Το αεροσκάφος X-37B