Οικονομία

Κίνα: Έκδοση κρατικών ομολόγων ύψους 3 δις. γιουάν στο Λονδίνο

Το κινεζικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι θα εκδώσει σύντομα στο Λονδίνο κρατικά ομόλογα, ύψους 3 δις γιουάν (458 εκατ. δολαρίων).

Τα ομόλογα θα έχουν νόμισμα αναφοράς το γιουάν και θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του. Η κινεζική τράπεζα Bank of China (UK) και η βρετανική τράπεζα HSBC θα είναι οι διεθνείς συντονιστές της έκδοσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Η Κίνα και η Βρετανία είχαν στενότερη συνεργασία τα τελευταία χρόνια για την προώθηση της διεθνούς χρήσης του γιουάν. Η Βρετανία ήταν η πρώτη δυτική χώρα που εξέδωσε κρατικό ομόλογο με νόμισμα αναφοράς το γιουάν και η πρώτη μεγάλη αναπτυγμένη χώρα που συμπεριέλαβε το κινεζικό νόμισμα στα συναλλαγματικά διαθέσιμά της.
Η κεντρική τράπεζα της Κίνας εξέδωσε ομόλογα, ύψους 5 δις γιουάν, πέρυσι στο Λονδίνο, σημειώνοντας την πρώτη έκδοση τέτοιου χρέους εκτός της Κίνας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Το «τοπίο» των αποζημιώσεων μετά το μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών – Ποιος θα πληρώσει τις καθυστερήσεις και τις ματαιώσεις πτήσεων
«Οι επιβάτες δικαιούνται αποζημιώσεις για τις ακυρώσεις και τις καθυστερήσεις» και «οι αερομεταφορείς από την πλευρά τους έχουν δικαίωμα για ανάλογη διεκδίκηση» σημείωσε ο υπουργός Χρίστος Δήμας
αεροδρομίο 46