Κόσμος

Πάπας Φραγκίσκος: Λουλούδια στην Παναγιά στα χρώματα της ελληνικής σημαίας

Την εκκλησία Santa Maria Maggiore (Aγία Μαρία η Μεγίστη) της Ρώμης επισκέφθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης (13.04.2016) ο πάπας Φραγκίσκος, για να προσευχηθεί υπέρ της επιτυχίας του ταξιδιού του στη Λέσβο.

Ο Ποντίφικας προσευχήθηκε κάτω από την εικόνα της Παρθένου Salus populi romani (Σωτηρία του ρωμαϊκού λαού), ζητώντας από την Παναγία να τον προστατέψει. Σύμφωνα με την παράδοση, την εικόνα ζωγράφισε ο Ευαγγελιστής Λουκάς.

Όπως γνωστοποίησε το γραφείο τύπου του Βατικανού, ο πάπας προσέφερε στην Παρθένο τριαντάφυλλα με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας, άσπρα και γαλάζια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για απόσχιση της Σερβικής Δημοκρατίας στη Βοσνία Ερζεγοβίνη: «Η πιο σοβαρή κρίση εδώ και δεκαετίες»
Η ηγεσία της Σερβικής Δημοκρατίας ενέκρινε νόμους που υπονομεύουν κρατικούς θεσμούς και πρότεινε σχέδιο Συντάγματος, αφήνοντας να εννοηθεί πρόθεση για de facto απόσχιση
Βοσνία
22χρονος με τσεκούρι αποκεφάλισε μια γυναίκα στο πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας - Χειροπέδες στον δράστη
«Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που εισήλθε στην πανεπιστημιούπολη. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, άλλος ένας διακομίστηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο», αναφέρει η αστυνομία
Η αστυνομία απέκλεισε τους χώρους του Πανεπιστημίου, μετά την επίθεση