Κόσμος

Σοβαρά επεισόδια με δεκάδες συλλήψεις! Ακροδεξιοί εναντίον αντιρατσιστών στο Μόλενμπεκ των Βρυξελλών

Η βελγική αστυνομία προχώρησε το βράδυ του Σαββάτου σε δεκάδες συλλήψεις στη συνοικία Μόλενμπεκ και στο κέντρο των Βρυξελλών, όπου μονάδες αντιμετώπισης ταραχών ενεπλάκησαν σε συγκρούσεις με νεαρούς.

Τα επεισόδια άρχισαν όταν ακροδεξιοί αποπειράθηκαν να συγκεντρωθούν στο Μόλενμπεκ, όπου ζουν κυρίως μουσουλμάνοι και είχαν τη βάση τους αρκετοί από τους τζιχαντιστές που διέπραξαν τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι. Μια αντιρατσιστική οργάνωση κάλεσε σε αντιδιαδήλωση.

Ανένδοτοι!

Αμφότερες οι συγκεντρώσεις απαγορεύτηκαν από τις αρχές των Βρυξελλών, που φοβούνταν πως θα επαναλαμβάνονταν οι ταραχές της περασμένης Κυριακής, όταν η αστυνομία έκανε χρήση οχημάτων με εκτοξευτήρες νερού υπό πίεση για να απωθήσει περίπου 450 επιθετικούς διαδηλωτές. Πολλοί από αυτούς, σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ, ήταν ακροδεξιοί εθνικιστές.

Τουλάχιστον δύο νεαροί, κάτοικοι της περιοχής, συνελήφθησαν για διατάραξη της κοινής ειρήνης

Παρά την απαγόρευση, η αστυνομία ανέφερε πως ένας αριθμός ακροδεξιών πήγε στο Μόλενμπεκ για τη συγκέντρωση. Τουλάχιστον επτά εξ αυτών προσήχθησαν. Οι δύο είχαν μαζί τους σπρέι πιπεριού.

«Αναμενόταν να γίνει μια διαδήλωση της άκρας δεξιάς, κι έτσι συγκεντρώθηκε μια μεγάλη ομάδα νεαρών (αντιρατσιστών και κατοίκων της περιοχής) και κάποια στιγμή 300 ως 400 είχαν περικυκλώσει το αστυνομικό τμήμα» του Μόλενμπεκ, ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Περίπου 200 άνδρες μονάδων αντιμετώπισης ταραχών αναπτύχθηκαν στο Μόλενμπεκ και αναφέρθηκαν επεισόδια με νεαρούς που ζουν στη συνοικία, κυρίως βορειοαφρικανικής καταγωγής. Ένας από αυτούς πέταξε έναν κάδο απορριμμάτων εναντίον αστυνομικών.

Η αστυνομία διέλυσε επίσης μια πορεία ακροαριστερών που είχαν συγκεντρωθεί για να διαδηλώσουν εναντίον της «ισλαμοφοβίας» και συνέλαβε περίπου 30 ανθρώπους

Ένα αυτοκίνητο που πλησίασε τις γραμμές των αστυνομικών απωθήθηκε, με άνδρες των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών να το χτυπούν με γκλομπ, κι όταν ο οδηγός του προσπάθησε να απομακρυνθεί αναπτύσσοντας ταχύτητα, χτύπησε μια γυναίκα.

Στο κέντρο της πόλης, η αστυνομία συνέλαβε περίπου 10 αντιρατσιστές που είχαν συγκεντρωθεί κοντά στο χρηματιστήριο, όπου έχουν αποτεθεί λουλούδια, κεριά και πλακάτ στη μνήμη των 32 θυμάτων των επιθέσεων βομβιστών-καμικάζι στο διεθνές αεροδρόμιο Ζαβεντέμ και σε έναν σταθμό του μετρό.

Βελγικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν αργότερα πλάνα με περίπου 30 ακροδεξιούς να κάνουν πορεία σε απομακρυσμένη συνοικία της βελγικής πρωτεύουσας, κρατώντας ένα πανό με το σύνθημα «Αυτή η χώρα είναι δική μας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γυναίκα πήρε αποζημίωση 14 εκατ. δολάρια στη Φλόριντα γιατί κατάπιε παγωτό που περιείχε καρφιά και την άφησε ανίκανη να κάνει παιδιά
Η γυναίκα υπέστη μόνιμους τραυματισμούς, που επηρέασαν το κεφάλι, τον αυχένα, τα άκρα και το νευρικό της σύστημα, ενώ παρουσίασε και εκτεταμένες ουλές και παραμορφώσεις
Η γυναίκα που είχε το ατύχημα
Το Ισραήλ αντιμέτωπο με επικίνδυνα κενά στην αεράμυνα του – «Τα αποθέματα πυραύλων αναχαίτισης έχουν σχεδόν εξαντληθεί»
ΗΠΑ, Ισραήλ και οι σύμμαχοί τους ξόδεψαν τις πρώτες 16 ημέρες του πολέμου 11.294 πυρομαχικά με κόστος που υπολόγισε πως φθάνει τα 26 δισεκατομμύρια δολάρια
Πύραυλος
Ισραήλ: «Απέχουμε ημέρες από το να χτυπήσουμε στόχους κορυφαίας προτεραιότητας του Ιράν» – Απειλεί η Τεχεράνη για τις αμερικανικές χερσαίες επιχειρήσεις
Εκρήξεις κατά τη διάρκεια της νύχτας και σε Ιράν και Λίβανο - Πληθαίνουν οι πληροφορίες για το ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για χερσαία επιχείρηση
REUTERS 16