Κόσμος

Η Μέρκελ κάνει… άρνηση: Η Τουρκία δεν έχει το πάνω χέρι

Μπορεί η γενικότερη αίσθηση από τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία να είναι πως ο Αχμέτ Νταβούτογλου ήταν εκείνος που βγήκε "νικητής" από το διπλωματικό μπρα ντε φερ αλλά η Άνγκελα Μέρκελ δεν ανήκει σε αυτή την... αίσθηση.

Η τουρκική πλευρά δεν έχει το πάνω χέρι στις συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε η Γερμανίδα καγκελάριος λίγες ώρες μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής και σημείωσε πως η επιδίωξη είναι η εξισορρόπηση των συμφερόντων των δύο πλευρών.

Σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό δίκτυο SWR, η Μέρκελ δήλωσε ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να κινηθούν ταχύτερα, πάντως, σε γενικές γραμμές, κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η Γερμανίδα καγκελάριος πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να εξετάσει τη θέσπιση ποσοστώσεων και για πρόσφυγες από το Ιράκ, επιπλέον των προσφύγων από τη Συρία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αποκαλύψεις στη δίκη του βαρυποινίτη, της 37χρονης Νάταλι και του «εισπράκτορα» στην Κύπρο - Τα τηλεφωνήματα από το κελί, οι θυρίδες και ο πίνακας μεγάλης αξίας
Ο βαρυποινίτης Γιώργος Ζαβράντωνας και η 37χρονη Νάταλι Τζιαπούρα κατάφεραν να κερδίσουν πάνω από 1.000.000 ευρώ, μέσα σε μόλις 6 μήνες
Νάταλι Τζιαπούρα
Σε ελληνόκτητο πλοίο η επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα ανοιχτά της Υεμένης – Δέχτηκε ρουκέτες και αναχαίτισε drones
Το ελληνόκτητο πλοίο υπέστη σημαντικές ζημιές και το πλήρωμα - ανάμεσα στο οποίο δεν υπάρχουν Έλληνες, δέχθηκε εντολή να το εγκαταλείψει για λόγους ασφαλείας
Φωτογραφία αρχείου
Συγκλονίζει 27χρονος που πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει την οικογένειά του στο Τέξας - «Συγγνώμη, δε θα τα καταφέρω, σας αγαπώ»
Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να σώσει την οικογένειά του, έσπασε με γροθιά ένα παράθυρο, κόβοντας μία αρτηρία, με συνέπεια να πεθάνει από αιμορραγία
Τέξας
1